10 ideeën om je Junk Journal spannender te maken (elementen of embellishments toevoegen)

Een junkjournal kun je spannender maken door verschillende elementen of embellishments toe te voegen aan je junk journal. Dit kun je van tevoren doen en je junk journal op verschillende plekken al de elementen toe te voegen, maar je kunt ze ook los maken en toevoegen op de momenten dat het jouw uitkomt.

Ik werk in chronologische volgorde, dus ik vind het fijner als ik zelf kan bepalen wanneer een element aanwezig is. Er zijn junk journalers die gewoon een pagina uitzoeken waarop ze gaan werken, maar zo werkt mijn brein dan weer niet 😉 .

elementen of embellishments toevoegen aan je junk journal
Instopstrook

Instopstrook

De instopstrook kan je zelf maken aan een pagina door een strook karton met washi-tape of plakband aan de pagina te maken. Dit is de enige pagina die ik al van tevoren maken. Door de bladzijden die ik toevoeg aan mijn signaturen. Door een wat grotere pagina om te vouwen en, wanneer deze in de lengte is aan de boven en onderkant met een strookje lijm vast te plakken. Wanneer de instapstrook aan de onderzijde zit plak ik deze rechts en links vast.

Hoek instopplek

Deze hoekjes zijn makkelijk om te maken en ook om toe te voegen. Je kunt er je journal card in kwijt of kaartjes die je wilt bewaren.
Je kunt gewoon een driehoek op je pagina plakken, waarbij je alleen de rechte kanten een streepje lijm geeft. Maar als je een vierkant blaadje (of zo’n 6×6 pad gekleurd vel) diagonaal vouwt, dan krijg je aan de binnenkant ook nog een “geheim” schrijfgedeelte.

Tabs

Een tab

Een tab toevoegen om een bepaalde pagina makkelijk te kunnen vinden of om extra aandacht aan de pagina te geven. Dit is een hele makkelijke manier van het toevoegen van een element. Je kunt gewoon een vierkantje knippen en deze dubbelvouwen zodat deze net iets uitsteek buiten de pagina.
Wanneer je de hoekjes rond knipt, ziet het er uit als een echte tab.
Als je wilt, kun je deze ook nog versieren.

Labels

Ook een makkelijke manier van toevoegen van elementen zijn de labels. Je knipt een strook papier in de breedte die jij fijn vind en knipt aan de bovenkant de hoekjes er van af. (Ik vind het makkelijk om eerst 1 hoekje er af te knippen en deze als een voorbeeld op de ander kant te gebruiken, zo zijn ze gelijk)
Labels zijn ook fantastisch om op te schrijven of om kleiner foto’s op te plakken.

Groot Label , Big Tag
Journal Card
Journal Cards

Journal card (van speelkaart)

Naast de tags kun je ook journal card maken. Kaarten die je speciaal maakt om op de achterkant te kunnen schrijven. Dit kan de maat van een visitekaartje zijn, maar je kunt ook speelkaarten bewerken tot een journal card.
Omdat de structuur van een speelkaart wat glad is, kun je deze met een fijn schuurpapiertje iets opschuren zodat alles wat je er op plakt beter blijft zitten. Maak op de voorkant een leuke collage en op de achterkant plak je dan een papier zodat je goed kunt schrijven.

Boekenlegger

Van restjes kun je ook een boekenlegger maken. Zodat je snel naar de pagina kunt waar je creativiteit wilt gaan uiten. Of je gebruikt deze om een plek aan te geven (zoals de tab) waar een bijzondere gebeurtenis is beschreven.
Een voorbeeld hoe zo’n boekenlegger er uit kan zien, kun je ook zien bij de instop band of belly band zoals men het in het Engels noemt. Dit is eigenlijk formaat boekenlegger, maar deze zet ja dan vast om papier onder te schuiven.

Dubbele insteker (van een pagina uit een boek)

Van en boekpagina kun je ook een dubbele insteker maken. In de vakjes kun je dan (wat kleinere) tags of journal cards steken.

Collages

Collages op een element zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar zijn ook leuk om te maken. Wanneer je zorgt dat de kleuren een beetje op elkaar afgestemd zijn kan het eigenlijk niet mislukken 🙂
Op de achterkant van onderstaand voorbeeld kon ik dan weer mooi een verhaal kwijt over wat er die dag gebeurt was

Collage

Munt envelop (klein envelopje)

Wanneer je je journal cards nog meer wilt verstoppen kun je er een envelopje voor maken. Dit kun je doen door een boekpagina of een ander gekleurde pagina om je journal card te vouwen en aan de onderkant dicht te maken.
Maak aan de bovenkant wel een inkeping zodat je je journal card er makkelijk weer uit kan halen, of maak een tab aan je journal card (of doe beide)

Instop band

De instoppend. Ikzelf gebruik het niet zo heel veel, maar het kan makkelijk zijn om iets onder weg te stoppen. Een brief die je wilt bewaren en niet wilt inplakken, folders van een vakantie etc.
Deze instopband kan heel makkelijk van restjes worden gemaakt. Wanneer je pagina’s van je journal hebt bijgesneden houd je vaak mooie stroken over. Deze kun je gebruiken voor deze band of het versieren ervan.

elementen of embellishments toevoegen aan je junk journal, belly band
Buikband (Bellyband)

Welke elementen of embellishments ga jij toevoegen aan je junk journal?

Zie ook de vorige blogs, waarin ik mijn junk journal opbouw:

Dit was de laatste blog uit mijn serie hoe maak je een junk journal, wil je meer weten laat het me dan weten via de comments.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.