20 manieren om je productiviteit te verhogen

Hoe zorg je ervoor dat je je productiviteit verhoogt om zo je doelen sneller te bereiken. Hieronder lees je 20 manieren om je productiviteit te verhogen. Kies de manieren uit die jouw doel sneller dichtbij brengen

1. Verwijder!

De meeste tijd win je als je taken van je lijst kan halen. Als het niet nodig is om ze te doen, waarom laat je ze dan op de lijst staan? 

2. Dagelijkse doelen.

Goals

Als je geen doel hebt op de dag, dan wordt je geleid door alles wat het leven je toewerpt. Bepaal de avond van te voren wat je de volgende dag wilt doen. Stel het doel en behaal het!

3. Eat that frog.

Om uitstellen tegen te gaan, doe de taak waar je het meest tegenop ziet  als eerste. Wanneer dit lukt, dan is al het andere een makkie.

4. Piek tijden.

Kijk waar jouw energie pieken in de dag zitten en zorg dat je je meest belangrijke taken in deze piek uitvoert. In de dalen, voer je taken uit die minder energie kosten.

(bron foto: Pexels.com)

5. Ik ben er even niet.

Zorg ervoor dat je tijd kunt blokkeren voor taken waar je je volledige aandacht voor nodig hebt. Het zogenaamde ‘Deep Work’ voer je in deze blokken uit, waarin je niet gestoord dient te worden. Op andere tijden kun je de taken doen, waarbij het niet uitmaakt of je hierin gestoord wordt.

6. Mini-milestones.  

 Wanneer je een taak begin, zorg ervoor dat je dan ook weet wat er af moet zijn , voordat je stopt met werken. Wanneer je bijvoorbeeld werkt aan een boek, dan kun je besluiten niet eerder te stoppen met werken totdat je 1000 woorden hebt geschreven. Of niet voordat je je inbox op 200 mailtjes staat.

7. Tijdblokken.

Gebruik een vaste tijdperiode om te starten met een taak. Het maakt niet uit hoever je komt met de taak, je hebt in elk geval een deel gedaan. Het gebruik van de pomodoro techniek is hier heel geschikt voor.

8. Batching.  

Voeg dezelfde soort taken samen in een blok. Bijvoorbeeld telefoontjes die je moet afwerken, boodschappen beperken tot 1 dagdeel, mail op een vaste tijd afhandelen. 

9. Early bird.  

Sta vroeg op en ga gelijk met je meest belangrijke taak aan de slag. Meest krijg je meer gedaan voor 8 uur dan de meeste mensen doen in een hele dag.

Early bird (foto: pexels.com)

10. Offline.

Neem je laptop mee naar een ruimte waar je geen afleiding hebt, dit kan een bibliotheek zijn of misschien wel een plekje in een park of gewoon je achtertuin. Laat ook je mobiel en andere dingen die je afleiden thuis en werk in volledige concentratie.

11. Pareto.  

Het Pareto principle is de 80-20 regel, waarin wordt gezegd, dat 80% van de waarde van een taak afkomstig is van 20% van de inspanning. Focus je energie dus op die 20% en vergeet de niet kritieke 80%.

12. 60 seconden.

Wanneer je alle informatie hebt verzameld om een beslissing te maken, geef jezelf dan 60 seconden om de beslissing te maken. Gebruik de hele minuut om alle voors en tegens naast elkaar te zetten en de juiste beslissing te nemen. Wanneer je de beslissing hebt gemaakt, zorg dan dat er een actiestap aan hangt die je uitvoert.

13. Deadlines.

Geef jezelf een deadline voor taken, en gebruik deze ook om naar je einddoel te werken.

14. Visualiseer.

Maak in je hoofd het einddoel zichtbaar. Laat jezelf het eindresultaat bewonderen alsof het er al is. Maak het echt in je hoofd en voor je het weet is het realiteit geworden.
(Gebruik bijvoorbeeld een visionboard)

15. Beloningen.

photo-of-man-in-gray-t-shirt-and-black-pants-sitting-on-3760609

Geef jezelf regelmatig een beloning voor het gedane werk. Ga naar de film, ga een dag wandelen in een mooi park, doe een dag niets, verwen jezelf.

16. Delegeer.

Overtuig een ander ervan dat hij of zij deze taak heel goed kan doen.

17. Intuïtie.

Ga uit van je intuïtie, deze heeft het meestal goed.

18. Willekeur.

Voer een totaal willekeurige taak uit van je taken lijst of van een project en rond het af. Maak 25cm2 onkruidvrij in de tuin, schrijf 1 paragraaf van dat verslag.

19. Verklein.

Zorg ervoor dat complexe projecten in kleine, uit te voeren taken zijn opgedeeld en rond een taak af.

20. DeTaakKleeft.

Wanneer je aan een taak bent begonnen, maak je deze ook helemaal af. Switch niet tussen de taken. Wanneer je wordt afgeleid, schrijf deze afleiding op en ga er later mee aan de slag

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.