40 dagen vasten

Het is weer vastentijd. Na carnaval is het de tijd van de 40 dagen. Tijd om te vasten. Vasten hoeft niet te betekenen dat je niets eet. Het gaat er vooral om dat je ergens bewust mee bezig bent.

40 dagen bewust zijn

40 dagen van bewust zijn zou ik het noemen. Bewust zijn van een gewoonte die je deze 40 dagen niet probeert te doen. Dit kan alles zijn, geen social media, geen alcohol, op tijd naar bed, geen snoep. De dingen waar je troost in zoekt of oplossingen, kicks.

Een gewoonte waaraan je je tijd niet geheel nuttig aan besteed, waarvan je weet dat het niet goed is voor je gezondheid of je mentale gesteldheid.

40 dagen met rustdagen

De 40-dagen tijd duurt van Aswoensdag  tot Witte Donderdag. In 2019 van 6 maart tot 18 april. De snelle rekenaars onder ons zullen zeggen dat dit meer dan 40 dagen zijn, dat klopt. Dus als bonus heb je een rustdag, want de zondagen tellen niet mee!

Mijn vastentijd

Bewustzijn

Ik ga mijn vastentijd gebruiken om geen vlees te eten, wel vis. We eten al minder vlees per persoon, maar het kan altijd beter en het moet me ook stimuleren om meer recepten met vis te maken, want dat eten we namelijk bijna niet. Kortom ik word pescotarier de komende 40 dagen. Ik vind dit ook wel een mooi woord om eerlijk te zijn.

Dit wordt een uitdaging, omdat de rest van de familie niet mee gaat in deze vastentijd en in vlees toch ook gezonde stoffen zitten die ik met mijn allergieen niet makkelijk kan compenseren.  Dus ik ben benieuwd hoe dit me gaat bevallen.

Commentaar of een vraag, laat het achter (je).

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.