5 out of the box manieren om de bujo cirkel te gebruiken.

Heb je je ook wel eens afgevraagd hoe je de cirkel bullet journal gebruiken
kan? Wat je met die cirkel moet die in je bullet journal staat?

Heb je geen idee wat je hiermee moet, ik geeft je 5 manieren om deze cirkel in je bullet journal te gebruiken.

Deze voorbeelden kunnen je ook inspireren tot andere manieren van gebruik (laat me die dan weten in de comments!)

5 manieren om de cirkel in je bullet journal te gebruiken

1. De cirkel gebruiken om te reizen

10 steden 8 landen bujo cirkel

Ben je een echte reiziger? Dan is het leuk om bij te houden in welke landen of plaatsen je bent geweest. Of je wilt bijhouden waar je nog heen wilt reizen.

Je kunt de steden (of plekken) waar je heen wilt in de ringen schrijven, maar als je je geen klein handschrift hebt, kun je de nummering (van de ringen) ook overnemen op een andere pagina. Achter deze nummers schrijf je dan de bezienswaardigheden.

Als je er bent geweest, kleur dan de juiste ring in.

Bijschrift: je kunt de steden in de ringen schrijven (bovenste helft) of ergens anders en dan de juiste ring inkleuren.

2. De cirkel gebruiken voor 8 genres boeken

Genre boeken bullet journal cirkel

Dit is een creatieve manier om eens een ander genre boek te lezen als dat je gewend bent om te doen (of om vast te stellen dat thrillers niets voor je
zijn). Bedenk welke genres van boeken je wilt lezen en noteer deze op de buitenste ring. Voor elk boek wat je hebt uitgelezen in een bepaald genre kleur je dat deel van de ring in. Hierdoor krijg je een mooi beeld van de boeken waarvan je echt houdt of je stimuleren eens iets anders te lezen.

Wanneer je lid bent van de bibliotheek is er een schat aan luisterboeken, e-books en natuurlijk papieren boeken voor je beschikbaar

3. De cirkel gebruiken om fit te blijven

Fit worden bullet journal cirkel

Fit blijven kan op verschillende manieren. In onderstaand voorbeeld heb ik een verdeling gemaakt in de 4 gebieden: cardio, kracht, flexibiliteit en balans.

Vervolgens bedenk je voor elk van de 4 gebieden oefeningen, waarvan je denkt dat die je naar een volgend level in fitheid brengen.

Voor cardio kan dit bijvoorbeeld zijn*:
Level 1 – 5 km lopen
Level 2 – 10 verdiepingen traplopen (binnen x minuten)

Level 3 – 15 high knees
Level 4 – 1 min hardlopen Level 5  20 mountain climbers Level 6 – 2 min hardlopen Level 7 – 30 jumping jacks Level 8 – 15 minuten hardlopen Level 9 – 30 burpee’s
Level 10  5 km hardlopen

Voor kracht:
1 push-up
5 push-ups
10 push-ups
15 push-ups
1 sit-up
5 sit-ups
10 sit-ups
1 pull-up

Balans:
10 seconden op 1 been (beide benen)

20 seconden op 1 been (beide benen)
30 seconden op 1 been (beide benen)
10 seconden side plank (beide kanten)
20 seconden side plank (beide kanten)
30 seconden side plank (beide kanten) 1x single leg squat
5x single leg squat

Flexibiliteit:
Yoga pose 1

downward dog
Yoga pose 2

4. De cirkel gebruiken om te sparen

Sparen bullet journal cirkel

Ook hier kun je weer kiezen tussen de verschillende vlakken. Het is makkelijker om kleinere bedragen te sparen voor een groter doel. Die delen kunnen bestaan uit weken of maanden (of wat jij handig/haalbaar vind). Het makkelijkste is natuurlijk om het bedrag dat nodig is te delen door 10 (1/10 deel van de taartpunt).

Dus voor het kopen van een computer wil je misschien 2 taartpunten gebruiken, waardoor je 20 delen hebt om een bedrag door te delen.Bijvoorbeeld je hebt ongeveer 300 euro per maand om te sparen en dit zijn je doelen:

Vakantie €1500
Studie €200
Schoenen €150
Nieuwe telefoon €400 Nieuwe computer €800

Die vakantie wil je echt dus elke maand moet er 150 euro in de vakantiepot. Dan houdt je nog 150 euro over per maand voor de andere potjes. Afhankelijk van hoe belangrijk een spaardoel vind, dan stort je deze vol met de rest of je verdeelt het verder bijvoorbeeld:

Studie €10 per week (1,5 taartpunten = 15 weken)
Computer €40 per maand (2 taartpunten = 20 maanden)

Nieuwe telefoon €40 per maand (1 taartpunt = 10 maanden)
Schoenen €15 per week (1 taartpunt = 10 weken (60 per maand)

Zoals je ziet lukt het hier niet om elke maand alle vakjes te vullen. Dat geeft niets, het duurt dan alleen langer voordat het spaardoel is gehaald. Omdat de vakantie prioriteit heeft, moet deze altijd als eerste worden gevuld.

Eventueel kun je ook een halve of een kwart van het cirkeldeel kleuren, als je die maand maar 75 euro kon storten, datzelfde geldt natuurlijk ook als je toevallig eens veel geld over hebt en meer dan 150 euro wilt storten in je vakantiepot (om schade van de vorige maand goed te maken)

>>Een nuttige site met veel informatie over geld is die van het Nibud<<

5. De cirkel gebruiken voor school

In de cirkel kun je kunt bijhouden hoever je in je schooljaar bent en welke vakken en hoofdstukken je al hebt afgerond. Of hoever je bent met het leren voor je examen. Het kan een visueel overzicht geven over wat je nog moet leren en wat je al geleerd hebt.

Ook hier kun je de hoofstukken of onderdelen in de ringen zetten, of op een andere pagina de nummering overnemen met daarbij de onderdelen. Je kleurt het ringdeel in op het moment dat je de stof onder de knie hebt.

6. Levenscirkel (Originele gebruik)

Levens cirkel leven 10 life bullet journal

De levenscirkel bestaat uit 8 gebieden waarin je je leven kan indelen:
Fun & Recreatie
Carriere
Gezondheid
Persoonlijke Ontwikkeling
Vrienden & Familie Omgeving
Financiën
Romantiek

De ingekleurde delen zijn het level waarin je je nu bevindt.
De stippellijnen zijn de levels die je wilt bereiken binnen de door jouw gestelde tijd. Ik hou de duur van de bullet journal aan, wat in mijn geval 3 tot 6 maanden is. Het gebruik van zo’n cirkel wordt ook genoemd in het boek Miracle Morning van Hal Elrod

Conclusie

Er zijn genoeg mogelijkheden om de cirkel in je (MUS) bullet journal te gebruiken. Hoe maak jij gebruik van deze cirkel? Of hoe ga je hem na het lezen van deze ideeën invullen? Laat het me weten via de comments

*Alle voorbeelden zijn fictief. Vooral voor sporten geldt dat ik geen verstand heb van schema’s en opbouw van schema’s neem dit schema dan ook niet zomaar over!

Affiliate link

5 manieren cirkel bullet journal

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.