April Bullet Journal Setup

Voordat je april setup start opzet en is het belangrijk dat je terugkijkt op de afgelopen maand. In een maand gebeurt er zo veel dat je soms dingen vergeet. Maar als je elke maand even terugkijkt op de maand kun je fouten voorkomen.

Je leert van jezelf, staat weer even stil bij wat er allemaal is gebeurt en kunt zo die ene % verbetering aanbrengen om je planning, je leven beter te maken.

“Elke dag 1% verbeteren is veel op de lange termijn”

James Clear

Kijk terug op de maand maart

Mijn maandelijkse reviews zien er niet elke maand hetzelfde uit. Maar ze bevatten over het algemeen wel dezelfde categorieën

  • Hoe is het gegaan met mijn focusprojecten. Dit zijn de projecten die ik aan het begin van de maand de hoogste prioriteit wilde geven
  • Momenten om niet te vergeten
    • Wat zijn de dingen die me blij hebben gemaakt?
    • Wat ik heb geleerd?
    • Wat ik heb meegemaakt?

En een stukje verder terug

Niet alleen de maand is voorbij, maar ook het eerste kwartaal van 2021. Een goed moment dus om even terug te kijken op niet alleen de afgelopen maand maar ook de maanden daarvoor.

Wat is er allemaal gebeurt de afgelopen maanden? Wat heb ik geleerd? Hoe staat het met de goede voornemens of leef je nog steeds naar je woord van het jaar? Stuur bij (of pas aan) indien nodig

In de waan van de dag is het opzetten van een nieuwe maand in mijn bullet journal niet alleen een rustmoment om door te laten dringen wat je de komende maand allemaal te wachten staat, maar ook een moment om even terug te kijken naar de afgelopen maand. Ben ik onderweg dingen vergeten? Of uit het oog verloren. Is mijn index bijgewerkt?
Plan april met mij om het beste uit je tijd te halen, je doelen te behalen en je productief te voelen

April Bujo Setup 2021 : focusprojecten

Elke maand stel ik mijzelf focusprojecten voor. Deze projecten wil ik deze maand afhebben (vooral persoonlijke projecten) of moeten af of veel aandacht krijgen (vooral werkgelateerde projecten)
Het declutteren van mijn knutselkamer komt niet van de grond. Dit heeft verschillende redenen, met als grootste reden: geen goed plan. Het einddoel was om meer gebruik te maken van de spullen, dat kan ik ook “gewoon” gaan doen . Ok, het is niet zo georganiseerd, maar ik kan ook niet alles tegelijk gebruiken.. en het is een start (1% per dag is voldoende 😉 )

Washi tape en stickers

Een kleine selectie van mijn washi-tape verzameling..

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar washi tape is iets wat ik vooral verzamel en te weinig gebruik. Zonde, het ziet er namelijk wel leuk uit, maar het is vooral gemaakt om te gebruiken. Ik gebruik in mijn april setup staat dan ook in het teken van Washi en Stickers.

Mijn kleine stap naar een opgeruimde knutselkamer is dan ook de spullen gebruiken waarvoor ik ze heb gekocht. Kortom deze maand zal ik veel gebruik maken van washi-tape en stickers.

April Bullet Journal Setup

Doelen bereiken in mijn april bujo setup 2021

Met het lezen van “the 12 week year” lijkt ook het behalen van doelen makkelijker of noem het overzichtelijker. En ondanks dat men het hier over 12 weken heeft en niet over een kwartaal, vind ik dit toch een moment om weer eens goed te kijken naar de doelen die ik mezelf heb gesteld aan het begin van het jaar en deze dus om te zetten in een 12 week plan. Want veel van mijn persoonlijke doelen blijven een beetje in de lucht hangen en krijgen niet het momentum wat ik vind dat ik verdien (zoals mijn knutselkamer). Kortom een focusproject deze maand is het opzetten van 12-week year doelen en planningen. Daarover de volgende week meer.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.