Back2School

Hoera, gelukkig is het bijna weer zover en mogen de kinderen weer naar school. De eerste boeken zijn al binnen (ik moest even wennen dat deze ook betaald moesten worden, maar dat is een ander verhaal).  Het grote controleren der spullen kan weer van start en wat ga je dit jaar doen?

Past de gymkleding nog?Passen de gymschoenen nog? Passen de schoenen nog? Geodriehoek aanwezig en heel?? Passer aanwezig en compleet? Welke schriften hebben we nog liggen, hebben we nog kaftpapier? En kopen we wel of niet een agenda??

Agenda

De meeste scholieren op het middelbaar onderwijs hebben hun huiswerk digitaal staan, de noodzaak van een agenda is voor hun niet zo groot. Het nadeel van deze methode vind ik, dat je alleen maar op de korte termijn (lees 1 dag) kijkt. Het “plannen” van huiswerk is er niet bij.

Budo_KidsAankomend jaar gaat mijn oudste naar het hoger onderwijs, daar wordt het huiswerk niet digitaal geregistreerd, ik ben benieuwd hoe dat gaat. Ik heb hem natuurlijk mijn Bullet Journal laten zien en ik geloof dat dat een optie gaat worden. Noteren wat het huiswerk wordt en later verwerken in de digitale agenda. De afgelopen week zijn ze beiden bezig geweest met het maken van een weekly, waarin ze hun wekelijkse taken hebben gepland. Vanaf daar hoop ik dat ze er net zoveel plezier in krijgen als ik..

Kaften…

Ik als ouder vind dat belangrijk, de ervaring leert dat de boeken het dan net wat langer uithouden. Tegenwoordig heb je van die stoffen kaften, werk op zich ook, als de maat van het boek maar in de stoffen hoes past…….

Weet je, ik vind het altijd best een gezellig moment, als we de boeken kaften. OK, meestal kaft ik de meeste….ik heb schijnbaar de meeste ervaring, maar toch het samenzijn en het idee van een nieuwe frisse start heeft wel wat.

 

En de werkboeken hoef je natuurlijk niet te kaften, maar dit mag wel.

Extra tip

Om de verschillende vakken uit elkaar te houden kan je ze met verschillende kaften bekleden, of je markeert de achterkant met verschillende kleuren washitape, wordt de rug ook nog eens wat extra verstevigd. De washi-tape kun je dan ook nog gebruiken op je schriften.

 

Overgang van vakantie naar vroeg op.

Om alvast te wennen aan het dagelijkse ritme van vroeg opstaan (en vroeger naar bed), wordt er in de laatste week van de zomervakantie  weer begonnen met het vroeg de wekker zetten en opstaan en op tijd weer naar bed. Het ochtendritueel mag dus nog wat langzamer gaan, maar de overgang naar ‘het harde leven’ is op deze manier wat minder groot.

Nog een paar weekjes en dan keert er Mw. Regelmaat weer terug in het huis.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.