Ben je vandaag een baas, een planner of een werker?

Het is fijn om een baas te hebben die je opdrachten geeft over wat je moet doen, het is fijn om een secretaresse te hebben die alles voor je plant. Maar wat als je het niet hebt. Als je geen baas hebt die je opdrachten geeft of je werk geeft je de vrijheid om je eigen werk te plannen. Als je niets wordt opgedrongen, ben je dan de meest productieve mens? Ben je een vandaag een baas, een planner of een werker?

Geen planning geen actie

Wanneer ik niets plan, ben ik niet de meest productieve persoon. Tuurlijk voer ik wel acties en taken uit, maar druk is niet hetzelfde als productief zijn. Ik heb dus iemand nodig die het overzicht heeft en de taken plant, zodat ik ze alleen maar hoef af te vinken als ik ze gedaan heb. Ik heb dus 3 standen waarin ik werk, waarvan de meest relaxte uiteindelijk de werker-stand is.

Baas-stand

Als ik in de baas-stand ben, plan ik aan welke projecten ik ga werken, welke acties de meeste prioriteit hebben en wat er moet gebeuren. Ik ben meestal een keer per maand in de baas-stand, aan het begin van de nieuwe maand. Ik neem de tijd om maandelijks een review te doen en te kijken wat ik die maand moet doen (of echt wil doen).

Planner-stand

Hoewel een wekelijkse review gezien kan worden als iets wat je doet in baas-stand, beschouw ik het meer als een taak in de planner-stand. Ik heb al de grenzen vastgesteld waarbinnen ik moet werken, ik hoef alleen de week, dag of tijd te plannen om het uit te voeren. In planner-stand kan ik zien op welke dagen ik de meeste tijd heb om diep te werken. Vergaderdagen zijn geweldig om wat administratieve zaken aan toe te voegen en face-to-face-contact met een collega je moet iets vragen kan alleen daar op Vrijdag.

Werker-stand

Dit is de stand waar ik het meest van hou, denk ik. Gewoon uitvoeren, projecten en acties beëindigen. Dingen maken, produceren. De vakjes afvinken die de planner-ik van geplant heeft, en de baas-ik had bedacht dat dit het beste was om deze maand aan te werken.

Zet jezelf in een andere stand als je je taken indeelt, om zo de juiste taken op het juiste moment te kunnen uitvoeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.