Sterren in mijn dag (dankbaarheidspagina)

Sterren in je dag vinden

Soms heb je van die momenten dat je vind dat er niets goed gaat. Zeker nu de dagen weer wat korter worden kan het moeilijk zijn om niet in een negatieve neerwaartse spiraal te belanden. Dit gebeurt heel makkelijk als je al een beetje pessimistisch bent. 

Ik heb gemerkt dat een dankbaarheidslijst me kan helpen om toch de zonnige punten in een dag te vinden. Een lijst waarbij je elke dag 1 tot 3 dingen opschrijft die je blij maakten of waar je dankbaar voor bent, kan je helpen om de zonnige punten in een dag te blijven vinden. Ik noem deze lijst in mijn bullet journal dan ook de “sterren in mijn dag”.

sterren in mijn dag (gratitude)

Probeer het leukste uit je dag te vinden en probeer zoveel mogelijk verschillende dingen te vinden, zodat er niet elke dag staat “lekkere koffie”. Er is altijd wel iets waar je dankbaar voor kunt zijn die dag, al was het alleen maar dat je de derde keer dat je deur uit moest, NIET nat bent geregend. Je hoeft niet een hele zin te schrijven soms is één woord ook goed,

Gebruik in donkere tijden

En een dankbaarheidslijst gemaakt in een zonnige periode kan je ook doen zien dat je ook veel dingen leuk vindt. Dus schrijf elke dag op waar jij blij van wordt en gebruik deze lijst in tijden dat je niet zo happy bent. Ga deze dingen dan doen of zoek ze op, zodat je niet onder je dekentje op de bank blijft zitten. 

Happylijst

Of maak nu alvast een lijst met alles wat je leuk vind en waar je blij van wordt, zodat je hierop terug kan kijken op de momenten dat je je niet happy voelt. Kies dan iets uit je lijst en ga het doen!

Hier een voorbeeld van een “sterren in mijn dag” lijst.

sterren in mijn dag (dankbaarheid)
Dingen waar ik happy van word

Op Pinterest vind je natuurlijk nog veel meer voorbeelden.

Hoe zorg jij dat je happy blijft? Heb je daar ook een spread voor in je BUJO? Laat het me weten in de comments!

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.