Bujo Juni Setup – Reflectie

Juni is voor mij de maand waarin ik vrij ben, 2 weken lang niet naar werk hoeven en genieten van het ‘niets’ doen. Maar deze maand is dan ook weer erg geschikt voor een reflectie.

De setup van juni gaan dus vooral over mijn vakantie en de reset van het jaar. Ik heb het hier al eens eerder over gehad. Maar net als je in december blij bent met het nieuwe jaar, ben ik in mijn vakantie blij voor een nieuwe frisse blik op het, vooral, werk jaar. Dat komt denk vooral omdat ik voor mijn vakantie probeer zoveel mogelijk af te ronden, zodat ik relaxed op vakantie kan en ook relaxed terug kan komen.

Vakantiebooster

Een hulpmiddel dat ik al een paar jaar gebruik om rustig op vakantie te kunnen gaan en ook relaxed terug te kunnen komen is de vakantiebooster van Meereffect.nl. Dit is een checklist dat je gebruikt om te zien wat je moet en kan doen om met en gerust hart op vakantie te kunnen. Werk je zelfstandig of in een zelfstandige functie dan is deze checklist zeker een aanrader!

Vakantie , Ontspanning & Reflectie

De setup van deze maand is vanwege mijn vakantie dus ook vooral opgezet om te reflecteren. De pagina’s die ik heb opgezet moeten ervoor zorgen dat ik met een goed en voldaan gevoel niet alleen ontspannen de vakantie uit ga, maar ook met een ontspannen gevoel en een doel voor ogen weer aan het werk ga.

Reflectie op wat je hebt: Dankbaarheidspagina

Dankbaarheid & Gewoontes


Ik heb een pagina gemaakt waarop ik bijhoud waar ik dankbaar voor ben, het geeft altijd een goed gevoel de dag te kunnen afsluiten (of beginnen) met iets waar je dankbaar voor bent.
Ik probeer deze maand ook weer eens een tracker, want het wordt weer tijd om meer op mijzelf te letten.

Alle lijsten en pagina’s in de maand juni zijn eigenlijk gebaseerd op mijzelf weer centeren en klaarmaken voor het volgende half jaar.

Reflectie op zelfvertrouwen: Trots-op-pagina

Trots En Regel Per Dag

Waar ben ik trots op, jezelf een klopje op de schouder geven is zeker nodig. En er zijn vast zaken waar je stiekem heel trots op bent. Ik ga dus proberen om elke dag iets te vinden waar ik die dag trots op was. Een boost voor het zelfvertrouwen 🙂

Reflectie op de dag: Regel per dag

Een regel per dag. Soms zijn de dagen hetzelfde, maar probeer elke dag maar eens in een zin te omschrijven. Het geeft ook een mooi overzicht wat er die maand allemaal is gebeurt en wat je belangrijk vond.

Ook heb ik een pagina met de reflectievragen, deze komen uit de vakantiebooster, maar zijn eigenlijk vragen die je vaker zou moeten stellen.

Reflectie op je leven: Reflectievragen

 • Waarmee wil je stoppen, doorgaan, beginnen?
 • Wat geeft energie, wat kost energie? Voor jou en voor anderen?
 • Wat zou je tien keer meer willen doen?
 • Wat zou je tien keer minder willen doen?
 • Wat kan je na je vakantie doen om van dit jaar een groot succes te maken?
 • Wat wil je leren?
 • Wat inspireert je? Wie inspireert je?
 • Wat wil je maken?
 • Van welke kleine geluksmomenten wil je meer genieten?
 • Welke kleine veranderingen zouden een groot verschil maken op een (werk)dag?
 • Als je elke dag een extra uur had, wat zou je dan doen?
 • Wat is het beste om je dagen mee te beginnen?
 • Welk compliment zou je aan het eind van het jaar willen krijgen?
 • Welk compliment zou je aan het eind van het jaar willen geven?
 • Welk advies geef je jezelf?
 • Wat wil je dit jaar afronden?
 • Wat wil je ervaren?

Deze vragen geven je weer een kickstart voor de rest van het jaar.

Hallo Juni Coverpage
coverpaginga
Maanoverzicht Juni
maandoverzicht
Trots En Regel Per Dag
trots & een regel per dag
Dankbaarheid & Gewoontes
dankbaarheid & tracker
Weekly View
wekelijks overzicht

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.