Bullet Journal 2022

Hieroglyps Bullet Journal, een merk wat ik nog niet kende, maar het afgelopen jaar op mijn pad kwam. En aangezien ze aan mijn eisen voldoen:

 • Index
 • Paginanummering
 • Harde kaft

toch maar de sprong gewaagd en dit voor mij nieuwe merk Hieroglyps Bullet Journal aangeschaft voor 2022.

(deze blog bevat een affiliate link)

Hieroglyps Bullet Journal
Hieroglyphs Bullet Journal

Eerste indruk van de Hieroglyps Bullet Journal

Ik heb deze keer eens voor de kleur bruin gekozen. Vond ik een mooie opvolger voor de groene kleur van dit jaar. Hieroglyps heeft de keuze uit 8 kleuren: zwart, donkerblauw, bruin, groen, lichtblauw, blauw, rood en roze

De 188 genummerde pagina’s zijn 100 gram, wat betekend dat ze dikker zijn als de pagina’s van de LT1917. Wat mij dan weer het idee geeft om toch weer wat creatiever te worden in het gebruik. Die stempels willen ook graag gebruikt worden..

Hoewel het voor een beginnende bullet journalist handig kan zijn dat er een soort van handleiding wordt bijgeleverd in de laatste pagina’s vind ik dit zonde van de pagina’s…. want ze hebben het dus wel over 188 genummerde pagina’s, je kunt er maar 171 van gebruiken….en de nummering begint al bij de index… effectief houd je dus 168 pagina’s over…

En wat ik gelijk al bij het opzetten van de Bullet Journal miste zijn de uitscheurbare pagina’s die de LT wel heeft… heel handig om (grote) fouten mee af te dekken… Dan maar een stuk uit de handleiding, want de pagina ervoor heeft nog wel de dots.

Mijn Bullet Journal opzet 2022 in de Hieroglyps Bullet Journal

Lekker met stempels en papier aan de slag, om de boel wat kleur te geven.

2021-2022 , woord van het jaar en key

Terugblikken en vooruitkijken, woord van het jaar en mijn key
Terugblik en vooruitkijken, woord van het jaar en mijn key

Ik schrijf altijd een kleine samenvatting voorin, met wat er in het afgelopen jaar is gebeurt en wat ik hoop dat er in het komende jaar gebeurt.

Aan de zijkant van de pagina staat mijn woord van het jaar: creativiteit. Dat is waar ik het komende jaar (weer) aan wil werken.

De key is meer een reminder voor mij in de toekomst, mocht ik vergeten zijn wat ik met alle tekens bedoel… dan staat het hier nog even uitgeschreven.

Future log

Future Log
Future Log

Hoewel ik deze niet veel gebruik, vind ik het toch wel handig om een jaar in een overzicht te zien. En de feestdagen en verjaardagen hierin op te nemen

Temperatuur

Temperatuur Tracker
Temperatuur Tracker

Het weer in Nederland is interessant, en ik vind het leuk om te zien hoe het weer per jaar kan verschillen. Waar het vorig jaar in mei heerlijk weer was, had mei 2021 zelfs wat dagen tegen het vriespunt…

Visionboard 2022 & Level 10 life

Het is altijd mooi een een visie te hebben wanneer je begint met een jaar. En het is nog leuker om te zien (na een paar jaar) wat er van geworden is. Dus we plakken hem weer in dit jaar. Natuurlijk komt mijn woord van het jaar hier ook terug.

Level 10 life

Omdat ik het belangrijk vind om alle onderdelen van mijn leven de juiste aandacht te geven is de level 10 methode een goede methode. Je kunt dan zien aan welke gebieden je dus meer aandacht moet geven. Er naast heb ik gezet waarom ik het belangrijk vind.

Monthly

Ik vond het heerlijk om weer met papier, lijm en stempels bezig te zijn. Hier moet ik gewoon meer tijd voor vrijmaken!!

Montly Overview
Monthly Overview

Eerste indruk Hieroglyphs

 • Het doordrukken van de tekst (of stempels) is zeker minder dan in de Leuchtturm, dus als je daar erg mee zit, dan is een minimale dikte van 100 grams papier dus een aanrader.
 • Weinig (effectieve) bladzijden.
 • Aanschafprijs lijkt niet duur, maar gezien het aantal pagina’s is de prijs per pagina meer dan die van de LT (zowel per pagina als per gram)
 • 3 bladwijzers, wat makkelijk kan zijn:
  • montly
  • weekly/daily
  • belangrijke collectie
 • stevige pocket op de achterzijde

Kortom, we gaan zien hoe dit gaat bevallen!

Welk merk Bullet Journal gebruik jij graag? En waar let je dan op?

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.