Bullet Journal geschiedenis, hoe de Bullet Journal methode is ontstaan?

Een systeem kan zo populair zijn dat je vergeet waar het vandaan komt en hoe het is ontstaan. De Bullet Journal Geschiedenis is ontstaan door de zoektocht van 1 persoon naar de focus op de juiste dingen op het juiste moment.

Wie

Ryder Carrol had altijd moeite om gefocust te blijven. Zijn cijfers en gedrag dreven onder andere zijn leraren tot wanhoop en hij heeft dan ook veel tijd doorgebracht in speciale scholen en bij psychologen totdat hij was gediagnostiseerd met ADD. Hulpmiddelen die aangeboden werden om sturing te geven waren te ingewikkeld of pasten niet bij zijn manier van denken. Focus was het moeilijkste, en niet de focus zelf, maar op het juiste moment op het goede focussen.

Waarom

Na de universiteit keerde Carroll terug naar school om te leren coderen. In die tijd realiseerde hij zich dat de meeste programmeurs en ontwerpers waarmee hij werkte, allemaal notebooks gebruikten.

Met vallen en opstaan ontwikkelde Ryder Carrol voor zichzelf een systeem om op de juiste dingen gefocust te blijven, gewoon met een pen en een papieren notitieboek. Hij had om zich heen gezien dat alle programmeurs en designers waartussen hij werkte gebruik maakten van een notitieboek. Als programmeur paste hij alles toe wat hij had geleerd in de Bullet Journal. Een mix van een planner, een dagboek, een notitieboek, een to-do lijst en een tekenboek. Het was de tool om alles wat in zijn brein rondspookte uit het hoofd en op papier te zetten. Hierdoor werd Ryder minder afgeleid en daardoor productiever. Omdat alles op een georganiseerde plaats werd bewaard kon hij alles ook weer op het juiste moment terugvinden.

Bullet Journal Geschiedenis
Photo by MESSALA CIULLA on Pexels.com

Bekendheid

Toen hij zag dat een vriendin die hem aan een baan had geholpen ook moeite had met het organiseren van haar leven, doordat hij post-it’s, notitieboeken en losse blaadjes zag liggen, liet hij zijn systeem zien. Ze was er zo van onder de indruk, dat ze aandrong om het publiekelijk te maken. Het duurde nog een aantal jaar voordat Ryder durfde te vertellen over zijn altijd aanwezige notitieboek en hoe het werkte. Hij hielp zo met zijn systeem vele mensen hun leven organiseren.

De Bullet Journal Methode

Toen hij eindelijk zover was dat het tot hem doordrong dat het misschien wel een universeel systeem was lanceerde hij in 2013 zijn website Bullet Journal , waarin hij met wat interactieve tutorials en video’s uitlegde hoe het systeem werkt. Toen onder andere de website Lifehack.org de site had gevonden duurde het niet lang of de Bullet Journal methode werd door veel mensen met succes gebruikt.
Bullet Journal Geschiedenis is dus een tijdslijn van 1 persoon die op zoek is geweest naar een systeem dat bij hem paste, en dit jaar naar jaar heeft aangepast zodat het precies paste naar zijn manier van denken.

De Bullet Journal helpt je om de het verleden te volgen, het heden te sturen en de toekomst te vormen. (mijn vrije vertaling van Track the past, order the present, Design the future).

De Bullet Journal helpt je

Dus bestaat jouw bureau of tafel ook uit post-it’s, lijstjes en notities. Heb je het gevoel achter de feiten aan te lopen. Dan is de Bullet Journal methode voor jou!

Naast de filmpjes op de website van de Bullet Journal kan het boek “de Bullet Journal methode” je inzicht geven hoe je het meeste kunt halen uit dit systeem.

(affiliate link)

(En vergeet de creatieve versies die je online ziet, we hebben het hier over “de orginele bullet journal methode” )

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.