Bullet Journal Mei – Vakanties en Reizen (overzicht creëren)

De maand mei staat voor mij in het teken van reizen en vakantie. Dus ik heb mijn stempels weer uit de kast gehaald en zo mijn mei cover vorm gegeven. Ook even een ontspannen momentje om alles even goed op een rijtje te gaan zetten. Want omdat er zoveel dagen uitvallen moeten er beslissingen worden gemaakt wat er deze maand wel en wat er deze maand niet kan gebeuren.

Bullet Journal Cover Mei 2022
Bullet Journal Cover Mei 2022

Overzicht tijd en projecten

Mei wordt voor mij een drukke maand. Waarin ik had gedacht rustig wat vrije dagen op te kunnen nemen loopt een uitgesteld project daar nu tegenaan en samen met een werkbezoek zorgt dit ervoor dat er weinig productieve dagen in mei zitten wat betreft actieve productie. Wanneer ik het gevoel heb dat ik het overzicht dreig te verliezen over alle lopende zaken, dan is het dumpen van mijn gedachten op papier de beste manier om vanuit daar weer alles in perspectief te zien. En vanaf het papier te zien wat belangrijk is om deze maand wel en wat dus niet te doen.

Overzicht van projecten

Wanneer je al je projecten op een projectenlijst hebt staan kun je voor jezelf (of door de keuze van hogerhand) zien wat er belangrijk is en wat er afgerond moet worden. Wanneer jezelf de volledige controle hebt over je projecten zorg er dan voor dat je het realistisch houdt. Vaak betekend dat dus dat sommige projecten even op hold komen te staan deze maand.

Kalender Blokken

Overzicht van tijd

Hoewel ik groot fan ben van het simpele maandoverzicht van Ryder Carrol, heeft mijn visuele kant soms ook een maandoverzicht in kalendervorm nodig om te zien waar ik nu nog echt tijd heb. Dit hoeft niet heel groot te zijn, details kan ik verder wel kwijt in het simpele maandoverzicht of in eventuele notities. Hierdoor zie ik welke dag ik niet aan het werk ben en welke dagen wel (en wat voor soort dagen dat zijn). Hierdoor kan ik een betere inschatting maken van wat voor soort werk ik kan doen.

Voorbereiden vakanties en werkbezoeken

Om ervoor te zorgen dat ik niets vergeet voor de reizen die ik ga maken is het maken van een spread een nuttige en leuke bezigheid. Deze kun je gedurende vakanties ook nog aanvullen. Voor mij gaat het er eerste instantie om dat ik niets vergeet: dat ik weet waar ik moet zijn en op welke tijd en waar ik ga overnachten.
Voor mijn werkbezoek maak ik alvast een kleine planning, dat zorgt ervoor dat ik bij aankomst weet wat ik wilde doen en zien en niet ter plekke tijd verspeel door daar eerst nog over na te denken. Ervaring leert toch dat het niet zo gaat als dat je dacht, maar dan heb ik in elk geval ergens een plan 😉.

Wanneer je teveel Deens hebt gelezen 🙂 en het Nederlands met het Deens mengt: København

Overzicht geeft rust

Kortom het dumpen van alles wat ik nog moet doen de komende maand zet ik op papier, daar hoeft geen volgorde in te zitten. Maar het papier zorgt ervoor dat het in elk geval uit je hoofd is en dat er weer ruimte is voor nieuwe gedachten. Vanaf dat papier kun je zien wat de hoogste prioriteit heeft en waar je dus deze maand je tijd aan MOET besteden. De rest blijft dan maar even liggen tot de volgende maand.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.