Bullet Journal Methode [Boek Review]

Bullet Journal Method is een boek met duidelijke voorbeelden en een visie waarom de Bullet Journal werkt voor iedereen. Een boek dat ik vaker zal gaan lezen, omdat je focus steeds op een ander punt ligt. Je kunt niet alles gelijk goed doen. Alhoewel, in een Bullet Journal doe je altijd alles goed.

Bullet Journal Method of Bullet Journal Methode

bullet journal methodNa wat Amerikaanse Youtubers een review te hebben zien geven (de voor mij doorgewinterde bullet journalers), toch maar de stap gewaagd om het boek te bestellen.
Het is nog lastig kiezen omdat zowel het Engelstalige origineel als de vertaling beschikbaar zijn. Nader onderzoek laat zien dat de Nederlandse vertaling 256 bladzijdes heeft en de Engelstalige 320 !
Ik heb hier toch een beetje last van het FOMO effect en kies toch maar voor de Engelstalige versie. Omdat ik verwacht en hoop dat dit een naslagwerk zal zijn, maak ik ook de keuze voor een ‘gewoon’ boek.

Vernieuwde informatie

Als het boek binnenkomt, eerder dan verwacht, duik ik er in. En ik wordt niet teleurgesteld! Het boek is volgens de bullet journal structuur opgezet, met duidelijk voorbeelden.
Alhoewel ik al een aantal jaren werk met de Bullet Journal methode, lees ik toch weer dingen waarvan ik denk  “o, ja” of “da’s handig!”.
Vooral het deel over projecten, waarbij wordt uitgelegd hoe je projecten in je bujo kunt verwerken.
De projecten worden opgedeeld worden in sprints en vervolgens in taken. De sprints zijn dan weer aparte collecties in je bullet journal.
Als voorbeeld wordt gebruikt:
Project: Koken leren, met als sprints:
– Een mes gebruiken
– Hoe groentes te selecteren
– Hoe een ei te koken
Deze sprints hebben dus hun eigen taken die je uitvoert

Mijn mening

Kortom een aanrader, als je aan bullet journaling doet of wilt gaan doen. Het is een boek om regelmatig te herlezen en nieuwe aandachtspunten uit op te nemen. Ik heb zeker nieuwe (of vernieuwde) dingen gelezen, die ik was vergeten en nu, met de achtergrondinformatie uit het boek, toch weer wil proberen of die een duidelijke functie hebben gekregen.

Meer informatie over de Bullet Journal methode kun je vinden op de site: Bullet Journal

Dit artikel bevat affiliate links, dat betekent dat wanneer je een boek besteld via deze link ik daar een mini bedragje voor krijg. Vind ik fijn :).

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.