Bullet Journal Setup Februari 2021

Setup februari 2021

Het is weer een nieuwe maand en dus tijd voor een bullet journal setup februari. Het gebruik van een minimalistisch thema bevalt me wel, dus daar ga ik voorlopig mee door. Februari is traditioneel het Valentijns thema in trek, maar daar heb Ik heb geen zin in. Ik kies deze keer voor de papieren vliegtuigjes. Deze staan voor mij deze maand voor de vrijheid die we, ondanks alle beperkingen van COVID toch hebben.

“Hello Page” Bullet Journal Setup Februari

Bullet Journal Setup Februari 2021
Mijn Coverpage februari 2021

De voorpagina van bullet journal setup februari houd ik weer simpel, net zoals januari. In het midden groot de maand titel, daar boven de tekeningen van het thema van deze maand en onder de maand een quote die past bij wat ik deze maand wil gaan doen en bereiken.
Niet alleen leuk om naar te kijken, maar het houd me, met de quote ook bij de les.

Februari Bullet Journal Setup 2021
Februari Monthly

Monthly

Ook deze is weer op de “traditionele Bullet Journal Setup” manier gedaan. Vorige maand ben ik begonnen om aan de linkerkant de (belangrijke) afspraken te zetten en aan de rechterkant kort wat er die dag is gebeurd. Het geeft een mooi overzicht wat ik in de maand allemaal heb gedaan en geeft de belangrijke gebeurtenissen weer. Dat is dan weer handig voor een “monthly review” of voor een jaarlijkse terugblik.

Focus van de maand

Ook een item wat ik terug laat komen is de focus van de maand. Waar wil ik deze maand mijn tijd vooral aan besteden (of waar moet ik vooral mijn tijd aan besteden) en wat is er aan het eind van de maand van terecht gekomen (en waarom?).

Focus op gewoontes

Nieuw toegevoegd is een staatje van mijn gewoontes. Het is leuk om bij te houden hoe vaak je iets doet… maar wat doe je er verder mee.
Deze staatjes zal ik in de weeklies ook gebruiken, omdat deze dagelijks zouden moeten plaatsvinden.
Dit zijn de gewoontes waar ik aan wil werken en deze komen overeen met mijn woorden van 2021, Hygge, Healthy, Happy. Want wandelen, drinken en niet te veel eten zijn belangrijk voor mijn gezondheid, waarbij wandelen mij ook nog eens happy maakt. Het lezen valt ook onder de categorie Happy en iets wat ik vaak “vergeet”.  Het geeft me een beter gevoel als zinloze Youtube filmpjes kijken, alhoewel dat soms ook ontspannend werkt of je kennis vergroot.

Focuspunten

Doelen behalen

Zo zie je maar dat de hele opzet weer is gedaan om de maand een richting te geven, zodat ik zoveel mogelijk mijn tijd besteed aan de dingen die ik wil/moet doen. Het vooraf nadenken over wat je in de maand wil doen en bereiken geeft je rust in de rest van de maand. Het denkwerk heb je dan al gedaan. In je weekly review hoef je dan alleen maar de puntjes op de i te zetten en dan kan je de rest van de week uitvoeren wat je van te voren hebt bedacht.

Papieren vliegtuigjes

Het is niet moeilijk om de papieren vliegtuigjes te tekenen, als je eenmaal in de gaten hebt hoe ze tot stand komen.

In feite is het altijd een driehoek, waar de richting en de punten waar alles samen moet komen het belangrijkste is. Hieronder mijn proces voor het tekenen van papieren vliegtuigjes. Zet hem eerst op met potlood en trek later de lijnen die je nodig hebt met pen!

Hoe teken je een papieren vliegtuigje

Gebruikte materialen (affilliatielink):

Mijn Bullet Journal: een Leuchtturm1917 Kleur Sage Green

Gebruikte Stift:
Tombow dual brushpen pink ABT-723

Gebruikte pen:
Micron 02

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.