Bullet Journalen in een A6, ik maak de overstap.

Bullet Journal in een A6 is dat een oplossing?
Mijn Bullet Journal is bijna vol, dus het is tijd om me te gaan verdiepen in een volgende Bullet Journal, welk merk, welke kleur…. Maar als ik terugblader in mijn huidige Bullet Journal (en de voorgaande 4) merk ik dat ik steeds minimalistischer werk. Toch wil ik ook meer gedachten in mijn Bullet Journal kunnen opschrijven, wat lastiger is omdat hij altijd open ligt op mijn werk. Het valt me ook op dat ik veel witruimte heb, soms omdat ik notities heb gemaakt op een pagina en de daarnaast liggende pagina niet voor een daily heb gebruikt (vaak vul ik deze in de loop van het gebruik wel op met andere notities of aantekeningen (lang leve de index). En soms heb ik weinig in de dailies en wil ik toch de nieuwe week op een nieuwe pagina starten, wat dan ook weer leidt tot een hoop ongebruikt wit. Dat zou ik natuurlijk creatief kunnen opvullen, en in mijn hoofd doe ik dat ook, maar in de praktijk dus niet………

Waarom Bullet Journalen in een A6

Het idee begon in mijn hoofd te groeien om misschien dan dus 2 pagina’s per dag te gebruiken in een kleiner formaat. De A6 dus, met mijn dagelijkse 3 belangrijke dingen die ik wil hebben gedaan en mijn afspraken. En dan aan de andere kant een korte journaling over de dag of de dingen waaraan ik denk. Om ze meer te kunnen overdenken om wie ik ben en wat ik wil en doe.

De verwachte nadelen

  • te weinig ruimte om te kunnen schrijven. Mijn handschrift is niet groot, maar soms kunnen de dagen erg gevuld zijn met taken, afspraken en notities. Het kan dan voorkomen dat de bladzijde omgeslagen moet worden, met dan dus weer het dilemma van veel wit…
  • sneller kwijtraken van de bujo vanwege het formaat 🤪. Omdat de bujo altijd meegaat, leg ik hem overal neer. Het formaat kan sneller bedekt raken onder bijvoorbeeld van allerlei papier, of onderin een tas “verdwijnen”.
  • ineens toch creatief willen doen…. Dat hoeft geen probleem te zijn als ik het formaat in acht neem. Maar gezien de afgelopen bullet journal, gebruik ik mijn creativiteit toch meer in mijn junkjournal of artjournal.

De verwachte voordelen

  • weinig witruimte. Een nieuwe dag op een nieuwe pagina beginnen of een nieuwe week of maand, het kan zo een hoop witruimte schelen. Ook wanneer je op een nieuwe pagina notities wilt maken en de tegenoverliggende pagina niet wil gebruiken, heb je daar dus minder papierverlies van.
  • beknopt schrijven: rapid log. Minder ruimte is forceert dus tot minder opschrijven. Een manier om de manier van beknopt opschrijven zoals wordt vermeld in het Bullet Journal boek eens goed te proberen.
  • makkelijk meenemen, kan in kontzak. Niet meer je handen vol hebben aan mijn boekje, maar deze dus ook makkelijk in een (kont) zak kunnen steken. Kan vaak handig zijn, aangezien ik op mijn werk ook met veel andere dingen in mijn handen loop.
  • meer journaling omdat dit afgedekt wordt door een andere pagina. Reflecteren is een goede manier om te leren. Ik doe dit op die manier te weinig vind ik zelf. Dus dit wordt een mooie kans om meer te kijken hoe de dag is verlopen en dit op te schrijven, dit moet dan ook bij de wekelijkse review meer houvast geven.

Het idee van opzet van mijn A6 Bullet Journal

De basis ingrediënten van een Bullet Journal zullen aanwezig zijn.

Welke Bullet Journal ga ik gebruiken

A6 Bullet Planner

Ik had nog een A6 dotted journal liggen, gekocht bij Flying Tiger Copenhagen . Want wie kan er nu dotted notebooks weerstaan? Dit notebook is prima geschikt voor dit experiment, hoewel het geen paginanummers heeft en de dots niet op 0,5 cm staan…. maar goed voor dit experiment en het feit dat ik (nog steeds) alleen maar gebruik wat ik heb is het perfect.

Conclusie

Ik ga een A6 Bullet Journal proberen en kijken of ik minder witruimte verspil en nog meer gebruik ga maken van mijn Bullet Journal voor reflectie en notities. Duur van het project: totdat ie vol is (of als het echt niet werkt).

Gebruik jij ook een A6 Bullet Journal? Laat me weten waarom en of het wel of niet bevalt.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.