Corona, wat ga ik daarvan zeggen…

… niet heel veel. Behalve dat ik vertrouw op de economie en het hamsteren vooralsnog heb overgeslagen. Of het mijn leven beïnvloed? Zeker wel! Alle leuke uitjes waar ik het hele jaar naar uit heb gekeken (zeg maar gerust naar toe heb geleefd) zijn afgelast of het is onzeker of het doorgaat.

Onrust

Artspecially gecanceld

Het is niet alleen dat “de leuke dingen van het leven” nu geen doorgang vinden. Maar als risico patient (astma), vind ik het ook lastig om de keuzes te maken.
Ik werk in de zorg, in combinatie met het label “risicopatent”, maakt het keuzes ingewikkeld. Wanneer is het onverantwoordelijk voor jezelf of de omgeving om dingen te doen, om je bloot te stellen aan “de andere mens” .

Vertrouwen

Mijn voorraad
Mijn voorraad

Ik heb vertrouwen in de regering en alle mensen die met de kennis die ze hebben de juiste beslissingen proberen te maken. Ik heb minder vertrouwen in de mensheid zelf, dus…. trek ik her en der mijn eigen conclusies en vermijdt voorlopig het vrijwillige contact met grotere groepen of plekken waar grote groepen samen komen. Misschien geheel onterecht, het aantal besmettingen hier is nog klein. Maar mijn angst om dood te gaan door een longontsteking is groot.
Op mijn werk kom ik nog gewoon, maar ik houd afstand en was en ontsmet mijn handen nog vaker als dat ik al deed.. meer kan ik echt niet doen.

Voordeel

Ach misschien heeft het ook voordelen dat iedereen bewust wordt van de kwetsbaarheid van de mens en de omgeving. Ik kan me op zich prima vermaken in huis. En er is nu genoeg tijd, nu alle evenementen en openbare samenkomsten stil liggen.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.