Creatief sparen

We zitten dit jaar weer wat ruimer bij kas omdat manlief (voorlopig) weer een baan heeft. Maar het creatief sparen blijft leuk.Ikzelf ben wat lakser geworden in het bijhouden van ons digitale kasboek,  zeker nadat manlief nu de analoge versie netjes bijhoudt?. Maar het doorspitten van de bonnetje en het toewijzen van categorieën heeft een tweede functie.

Creatief sparen

Soms denk je dat je niet kunt sparen, maar ik denk, als je creatief denkt dat er altijd wel iets te sparen valt, namelijk van het geld dat je bespaart!

Creatief sparenDe Albert Heijn is heel duidelijk in zijn besparingen onder aan het bonnetje staat altijd “uw bonusvoordeel”. Dat geld heb je dus bespaart (dit geld natuurlijk alleen als je spullen koopt die je normaal ook altijd koopt?, en niet omdat het in de bonus is). De Lidl is iets subtieler maar laat ook af en toe je voordeel zien. Tel je deze voordeel op per week of per maand, dan heb best wel wat te sparen! Ik zet deze besparing in voor het “vakantiepotje”. Omdat ik de afgelopen maanden de bonnetjes niet had gecheckt, had ik teveel “gespaard” om dit van de rekening te halen, in kleine delen valt het ook niet zo op. (Je moet wel vaak een minimum bedrag overmaken…dus soms moet je verzamelen).

Extraatje

Persoonlijke bonusIk zag dat de AH nu ook nog op de bonnetjes onderscheidt maakt tussen persoonlijk en gewone bonus…de gelegenheid om een “persoonlijk” potje te creëeren, maar voorlopig blijven deze kortingen gestort worden op de vakantierekening.

 

 

Random sparen

wekelijks

Wanneer je bovenstaande manier te omslagtig vind, kun je ook automatisch sparen. Dit kan per week/maand/jaar en voor elk bedrag wat je wil. Wanneer je “onzichtbaar” wil sparen, verdeel het bedrag dat je per maand zou willen sparen in 4 weken . Bijv €5,00 = €1,25 per week, maar ipv dat je elke week 1,25 overmaakt, maak je in week 1, €1,95 over, in week 2 €1,28, week 3 €1,09 en week 4 €0,68.

Uitdagingen

Wil je een echte uitdaging, stort dan per week het weeknummer,  dus week 1 €1,00, week 2 €2,00 etc. Ivm de vaak wat duurdere decembermaand kan hij ook andersom:

Wekelijks sparen
Wekelijks Sparen Challenge

En zo vind je op Pinterest verschillende challenges.

Hoe spaar jij?

 

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.