Digitaal declutteren: mijn mobiel

Opruimen, declutteren, dat kan ook digitaal. Apps die makkelijk lijken maar toch niet meer gebruikt worden. Voor je het weet staat je hele mobiel vol met apps en dan hebben we het nog niet over alle foto’s die je gedurende de tijd hebt verzameld.

Apps

Digitaal Declutteren

Eerst maar de apps. Allereerst heb ik deze zo ingesteld dat deze bij minimaal gebruik van de telefoon worden verwijderd. Je ziet ze nog wel staan en als je ze weer download dan zijn al je gegevens er nog, maar ze nemen niet meer alle ruimte in beslag. Deze kun je dus verwijderen van je telefoon.
Als je ze ooit toch nog terug wilt, dan is dit terug te zien in je “aankopen”, dus ik ben niet (meer) zo bang om dingen te verwijderen van mijn telefoon.

Bij opruimen blijkt toch dat ik nog veel gebruik (aangezien de app niet het “ik heb deze voor je verwijderd” icoontje heeft. Toch verwijder ik nog enkele apps, waarvan ik bijv. twee types heb, met 1 soort moet het toch ook kunnen.

Foto’s

Dat is een ander verhaal…. hoe sorteer je snel in mijn geval “slechts” 2377 foto’s (ik ben geen dagelijkse fotograaf).
Eerst maar de verschillende submappen af. Blijkbaar hebben sommige apps hun eigen map waarin ze de foto’s bewaren die je hebt bewerkt, dat is makkelijk, die kunnen weg, want ik heb ze schijnbaar al ergens gebruikt. Dan houd ik de originelen wel, die kan ik altijd nog bewerken.
10:19 start 2377 foto’s
11:34 en 4 koffie later toch met de helft gereduceerd :1127
Het laatste jaar moet nog even grondig worden bekeken en er kan nog veel meer weg als ik het “ergens anders verwerkt heb” maar we zijn weer ergens. Dit zijn vooral interessante quotes of foto’s van recepten en dergelijke…

Kaboompics.com

Op de projectenlijst

Kortom op projectenlijst komt ” verwerken foto’s op iPhone”. Want ik ga dit niet in een paar minuten redden.
Dit project krijgt als dagelijks actiepunt: 5 foto’s verwerken.
(En als eindresultaat de backup (ook zo’n uitgestelde handeling, want al die “troep”, daar hoef ik geen back-up van…)

Wil je nog meer ruimte creëren? Kijk dan ook eens bij muziek en andere apps waarbij je data download.

Het is dus wijs om regelmatig even je foto’s en apps na te kijken wat er weg kan.

TIP

Sleep de apps die je gebruikt naar de eerste pagina van je telefoon. Alles wat “verdwijnt” naar de 2e pagina is minder belangrijk

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.