Een nieuwe routine (tijdens de pandemie)

Ik ga inmiddels de 3e week in van thuiswerken. En heb inmiddels een hoop dingen bijgeleerd, van mezelf.
Met iedereen thuis (incl. man die hoestte…… en daarom niet mag werken), is het even schakelen.

Doe wat je kan

Net als vele andere ouders jongleer ik tussen het aandacht schenken aan werk, gezin en mijzelf. Hoewel mijn kinderen wat ouder zijn en goed zelfstandig (lijken te) kunnen werken, merk je dat het voor hen ook schakelen is. Evenals voor de leraren die online lesgeven zichtbaar niet gewend zijn.
Laat je niet gek maken door alles wat je aandacht vraagt en probeer de aandacht te verspreiden door gebruik te maken van de dag.

Rust en tijd

Hoewel er spanning heerst van “wanneer ga ik ziek worden”, voel ik me intussen een stuk rustiger. Ik zie winst in de situatie, ik hoef me niet meer naar allerlei plekken te vervoeren wat me minimaal een uur per dag scheelt!! Ook vaste afspraken vervallen en zelfs het bezoek aan de supermarkt is sterk verkort, vooral omdat je er niet te lang wilt bivakkeren.

Schema

Chronodex in mijn Bullet Journal

Ik pas mijn schema met de week aan. Ik sta nog steeds vroeg op, dan maak ik de meeste uren, maar ik besteed ook meer tijd aan meditatie en heb er een kort sportmoment in gebouwd (ik moet bewegen, dat is wat ik denk ik het meeste mis), een tabata van 4-20 minuten.
Omdat de dag vrij in te delen is werk ik met mijn pomodoro’s. Het streven is 12 pomodoro’s op een werkdag, dat betekend 6 uur gefocust werken. (Gemiddeld veel meer als op mijn reguliere werkplek). Met een 8-urige werkdag betekend dit dat ik na de koffie ’s middag’s alle tijd heb voor de rest van het gezin en het huishouden. Ook betekend dit, wanneer ik tussendoor andere dingen doe, ik makkelijk kan bijhouden hoeveel werk ik nog moet doen. Kortom, ik blijf productief en maak netjes mijn uren.

Tweaken

Aangezien we voorlopig nog in deze situatie zitten, heb ik nog de tijd om dit schema te tweaken. Het streven is om nog meer balans te vinden tussen , werk, mijzelf, gezin en huishouden.

Blijf goed passen op jezelf!

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.