Een weekly review in slechts 10 minuten

Een weekly review kan veel tijd in beslag nemen als je het of lang niet hebt gedaan of tijdens de review ook al taken gaat uitvoeren Toch is het mogelijk om binnen 10 minuten je weekly review gedaan te hebben.

Weekly Review geeft overzicht

Een weekly overview waarbij je even terugkijkt op de afgelopen week en vooruit kijkt naar de nieuwe week geeft je houvast en structuur. Je weet wat je hebt gedaan, wat je niet hebt gedaan en wat er voor volgende week allemaal op het programma staat wat je moet doen

10 Minuten weekly review

2 minuten per stap

Zet je timer klaar op 2 minuten, wat we werken in sessies van 2 minuten.

  1. (2 min): schrijf alles op wat er in je hoofd rondspookt, de zogenaamde braindump
  2. (2 min): bekijk je lijst en verplaats je items naar de juiste lijsten/locaties
  3. (2 min): bekijk de afgelopen week, is er nog iets dat je moet doen? Schrijf op de juiste lijst.
  4. (2 min) :bekijk de komende 2 weken, is er iets wat je moet voorbereiden? Zet op de juiste lijsten
  5. (2 min) :bekijk al je projecten, bekijk de status en de deadlines.

In 10 minuten je weekly review en weer helemaal bij de tijd

Door een timer te gebruiken en te stoppen zullen je de essentiële dingen opvallen en de dingen waar je het hardst aan denkt. Verstandig is het om natuurlijk ook regelmatig een minder snelle weekly review te doen. Maar het is beter om even 10 minuten de tijd te nemen en je werk te overzien dan niets te doen en de komende week (of weken) telkens achter de feiten aan te lopen.

2 Comments

  • Hoi ik ben Patricia ik heb me pas aangemeld ik doe nu aan bullet journals sinds een dik jaar en ben nu zeg maar begonnen met degelijk matriaal aan te schaffen ik ben opzoek naar een echte goede vulpen kun jij me helpen en vraag ik heb me aangemeld is dit nu een abonnement dat ik moet betalen of gratis zpu ik echt heel graag willen weten …. en zeker een degelijke goede vulpen en geen troep I deed eerst scrapboeken en junk journal maken maar vanwege mijn ziekte voornamelijk ging dat niet absoluut niet meer en dan omdat graag ook deed tekenen en maken en schrijven kwam via journal-this als eerste in deze wereld terecht een jaar later heb een compleet nieuwe hobby met veel plezier nu nog meer aanschaffen maar ik ben van eerst ff uitproberen met wat goedkoop spul en nu heb ik al veel maar ja er blijven altijd dingen bij komen he lol Groetjes patricia je rollende fan vanaf nu

    • Nee hoor geen (betaald) abonnement, je krijgt alleen mijn nieuwsbrief. Zelf gebruik ik niet zo vaak een vulpen voor mijn Bullet Journal omdat de inkt minder snel droogt als een fineliner. Ik heb Lamy vulpennen, je kunt de nib (punt van de vulpen) wisselen om zo je gewenste dikte te krijgen. En met een hervulbaar inkt patroon vul ik vanuit inktpotten waaruit ik, als ik heel veel tijd heb ook met een kroontjespen schrijf.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.