Flylady Babysteps: terug naar een routine

Routine ver te zoeken

Mijn zomervakantie zit erop. Een heerlijke tijd waarin niets hoeft en alles mag. Ook een tijd om weer eens te evalueren waar ik zit in het jaar. Loop ik nog op schema? Hoe zit het met de voornemens/projecten?
Een van de zaken die ik volledig ben kwijt geraakt de afgelopen maanden, mijn routine. En met het verliezen (of niet meer oppakken van) de routine, gaat de dag er met mij vandoor, in plaats van dat ik er met de dag vandoor gaat.

Flylady

The Flylady

Als ik dit schrijf is het 1 augustus, een mooie dag om te starten met de “Babysteps”. Van de Flylady. De Flylady is een systeem om je huishouden onder controle te krijgen. 
Alhoewel mijn ochtendritueel, a la ” the miracle morning”  denk ik wel weer snel is op te pakken, zijn andere rituelen nooit goed van de grond gekomen (zoals onder meer regelmatig schrijven voor dit blog…).
Kortom nieuwe ronde, nieuwe kansen in dit tweede deel van het jaar.

Routines en gewoontes

Vaak wil je een routine opbouwen om een gewoonte te veranderen, in mijn geval nu dus om meer grip te krijgen op de dag (en minder online te blijven hangen). Een gewoonte aanpassen kost tijd, dat weet inmiddels iedereen. En om deze in te laten slijten heb je geduld nodig…. Heel veel geduld… sommigen zeggen dat een nieuw aan te leren gewoonte  30 dagen duurt om het echt routine te laten zijn….. Bij mij duurt dit volgens mij wat langer….. En is er weinig nodig om deze routine weer om zeep te helpen (zoals bijvoorbeeld een vakantie). 
 

Langzaam opbouwen

Ik heb de neiging om alle goede dingen die ik wil doen op een dag, gelijk in een routine te gooien. Ook hier heeft onderzoek al aangetoont dat dat niet gaat werken. Je kunt je het beste op 1 gewoonte tegelijk richten, als deze goed in je systeem zit voeg je een volgende toe. 
Soms gaat dit makkelijk en kun je de ene gewoonte aan de andere “plakken”, bijvoorbeeld tanden flossen na het tandenpoetsen, tafel afruimen als je van tafel gaat. Dit zijn ook routines die gewoontes zijn geworden.

Babysteps

Omdat ik mijn brein graag nog heel even vakantie gun, start ik met de routine van de flylady. Met als doel mijn middag/avondroutine nu eens goed op de rails te krijgen. Maar om niet te snel van start te gaan, ga ik de komende 31 dagen de 31 stappen doorlopen die de flylady voorschrijft.

Om mij daarin te helpen heb ik me opgegeven voor de Nederlandse emaillijst, zodat ik de stappen elke ochtend in mijn mailbox vind
Nederlandse Babysteps via de mail deze mailinglist wordt mogelijk gemaakt door de FB groep Flylady Groep NL)

Extra informatie

Youtube: Flylady Diane in Denmark (voor een meer Europese kijk op “Flylady aanpak”)

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.