Flylady in je bullet journal – Ontspullen

Hoe minder spullen je hebt, hoe sneller opruimen en schoonmaken kan plaatsvinden. Ontspullen is de oplossing, en is opruimen daarna een eitje. Maar daar zijn we nog lang niet. Om te monitoren waar we zijn, hebben we natuurlijk een tracker gemaakt in onze bullet journal.

Flylady en ontspullen

flylady in je bujo – ontspullen

Ik fladder al een aantal jaar met het flylady systeem. Het is systeem is wat complex, maar ik heb het zo getweaked dat het past bij mij en mijn levensstijl. In het kort, elke week staat er een zone centraal en mijn tracker om te ontspullen is zo gemaakt dat deze met deze zones meegaat.
Zo kunnen we in een jaar het hele huis rond om zo alle onnodige spullen te verwijderen.

Elke week een kastje

Je kunt elke dag een kast of lade pakken, nu ben ik het type dat het maken van rommel en het uitvoeren van andere bezigheden leuker vind als opruimen, dus ik pak elke week een kast of lade. En als ik het in mijn bullet journal zet, wordt het ook wel gedaan, want wie wil er nu geen lijstje afvinken

Win win situatie

Bonnen

De rommella is zo’n la waar soms winst is te behalen. Zo heb ik in week 1, waarin ik de woonkamer centraal stel, mijn rommel/administratie la eens doorgespit. Naast allerlei zaken die ik niet meer gebruik, heel veel pennen en bonnetjes, vond ik ook nog verschillende bonnen. Dat komt mooi uit, want ik wil een muur van de woonkamer opnieuw behangen, kan dat mooi van die bonnen en kost het ‘niets’!

Ultieme droom

Nee, ik hoef geen hele lege kamers met witte meubelen (hoewel het er op de plaatjes mooi uit ziet, het zou me denk ik snel vervelen). Maar ik wil wel bewuster omgaan met mijn spullen: niet bewaren om het bewaren en het misschien, maar zo min mogelijk hebben en alleen datgene in huis houden wat je ook gebruikt.
Een meerjaren project dus….

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.