Geen energie, toch productief: met de braindead lijst

Ik heb de laatste tijd niet zoveel energie, maar ik heb een geheime truc om productief te blijven als ik in deze staat ben. Wanneer ik geen energie heb, kan ik toch productief zijn doordat ik mijn “braindead” -lijst tevoorschijn haal.

Geen energie

Ik ben een kenniswerker, zoals ze dat noemen, het meeste werk doe ik met mijn hoofd en die is niet altijd 100% opgeladen. Mijn “Brain Dead” lijst zijn de acties en items die niet veel denkkracht of energie vereisen, maar wel noodzakelijk zijn. Ze moeten zelfs worden gedaan als je nooit weinig energie hebt, maar ik bewaar ze liever voor deze “lage energie” tijden.

Toch productief

Zaken als het archiveren of sorteren van bestanden, het opruimen van je bureau. Het is allemaal nodig! Dus vandaag maakte ik mijn archiefkast weer wat leeg (lang leve de digitalisering), ontdeed mijn bureau van alle onnodige spullen en paperassen. Ook op digitaal vlak ging de stofdoek er doorheen: zoals het legen van de digitale prullenbak, het opruimen van het digitale bureaublad en de download folder. Ondanks het lage energieniveau ben ik dus toch lekker productief bezig geweest, dat zorgt er in elk geval voor dat ik me niet nog meer ellendiger voel.

Enige voorbereiding vereist

Dus als je je taken toevoegt en er zijn geschikte taken voor als je je ‘meh’ voelt…. Label ze en je voelt je productiever op een “meh” -dag!

Voldoening

Deze dagen komen ook vaak voor op de dag voor een vakantie. Het lijkt alsof de geest al op vakantie is en je lichaam op kantoor zit. Het is fijn om er niet alleen druk uit te zien, maar ook om iets nuttigs maar weinig energie te doen te hebben. Het gevoel van voldoening is zo goed. Zeker als dit een opgeruimde werkplek oplevert waar je bij terugkomst met plezier aan aanschuift

gray laptop computer beside green ceramic mug
Photo by Александар Цветановић on Pexels.com

PS ik wil niemand tegen het hoofd stoten die iemand is verloren aan hersendood. Maar dit engelse woord dekt de staat, waarin ik dan ben, het meest. Heb je een beter woord, ik hoor het graag!

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.