Het gebruik van een visionboard

Elk jaar maak ik een visionboard. Niet alleen omdat het leuk is om te doen, ik bedoel, wie vind het nou niet leuk om in magazines weg te dromen of op Pinterest en te bedenken dat dat interieur, vakantie, kleding is wat je graag zou willen hebben. Een visionboard helpt je richting te geven aan je dromen.

Waarom een visionboard

Een visionboard, mits dagelijks zichtbaar, laat je bewust of onbewust de keuzes maken voor de doelen die je wilt bereiken. De doelen die je op je visionboard hebt staan. Daarom moet een visionboard er ook mooi uitzien. Je moet er graag naar willen kijken.

Mooie plaatjes of……??

Je kunt met magazines aan de slag en alle plaatjes die je mooi vind uitknippen. Voeg er wat leuke quotes aan toe en voila je hebt een …… collage…. nee geen vision board.

Het verschil tussen een collage en een visionboard

Er zit een groot verschil tussen mooie plaatjes en mooie plaatjes die echt iets voor je betekenen. Wanneer je plaatjes uitzoek voor je visionboard bedenk je erbij dat je al zo woont, er zo uit ziet, die auto hebt. Een diep verlangen naar wat je ziet. En hoewel alleen denken aan iets er niet voor zorgt dat die auto morgen voor je deur staat, kan het je wel helpen om andere keuzes te maken, bijvoorbeeld je te gaan sparen of anders om te gaan met je geld.

Hoe maak ik een visionboard

Aangezien ik niet in het bezit ben van fancy magazines en de mogelijkheden op de computer om eventuele aanpassingen te doen aan plaatjes groter zijn, is mijn bron vooral Pinterest.
Ik bedenk wat ik wil, wat ik wil bereiken en zoek, door middel van een zoekopdracht daar een mooi plaatje bij. Deze pin ik op een board. Dit kan gedurende het hele jaar.
Aan het eind van het jaar maak ik een keuze van de pins die ik echt tot waarheid wil laten worden. En deze zet ik om in een collage.
Dit jaar heb ik daarvoor daarvoor de app pic-collage gebruikt. (vandaar de reclame onderin beeld).
Deze foto heb ik op A4 (in zicht) en op A5 (in Bullet Journal) afgedrukt

mijn visionboard 2020 (in mijn bullet journal)

Ervaringen met visionboards

Dit is het 3e jaar dat ik dit doe en mijn 4e visionboard. Ik maak voor bepaalde projecten ook een visionboard, zoals mijn knutselhok. Dit is een goed voorbeeld hoe je gefocust blijft op wat je eigenlijk wil.
Sommige doelen lijken niet bereikt, maar als je terugkijkt naar waar je bent gestart, dan zul je zien dat er toch een verschil is gemaakt.

Conclusie

Naast dat het leuk is om te dromen en het leuk is om met dromen bezig te zijn, helpt een visionboard je om richting te geven aan die droom.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.