Ik geef mezelf zakgeld

GeldKinderen krijgen zakgeld. Daar zijn vaak afspraken over gemaakt, maar over het algemeen is een deel (of alles) vrij besteedbaar. Vrij besteedbaar wil zeggen dat er geen verantwoording over afgelegd hoeft te worden. Daarom vind ik het belangrijk om mezelf zakgeld te geven. Afgelopen jaar hebben we ons strak aan het budget gehouden, om uit te kunnen komen met 1 salaris. Alles werd genoteerd, dus ook alles wat we voor onszelf kochten.

Zakgeld

Dit jaar doe ik het anders. Ik geef mezelf zakgeld en wat ik daarmee doe, is mijn zaak. Dus bonnetjes hoeven niet te worden ingeleverd (maar ik noteer dit wel voor mij zelf). Aangezien ik een nieuwe hobby heb , Art journaling, wordt er nog al eens wat aangeschaft. Budget Bujo
Dus voor deze maand ben ik al door mijn zakgeld heen??. Volgende maand ga ik het dus anders doen, toch maar contant, zodat je kan zien wat je hebt…en misschien mezelf wel per week een bijdrage geven, zodat ik niet aan het eind van mijn geld een stuk maand over heb.

Enveloppensysteem

Het enveloppensysteem zoals er in Amerika veel mee gewerkt wordt. Hoewel dit in Nederland met ons bijna contantloos systeem en pinautomaten waar alleen grote bedragen uit komen bijna niet te doen is, moet het een goed systeem zijn om zicht te houden op alle uitgaven.
EnveloppenDe bedoeling is dat je je geld in de enveloppe doet en aan de achterkant schrijft waar je wat aan uitgeeft, zit er niets meer in dan kan de aanschaf niet plaatsvinden. En wat je overhoud kan dus mee naar een andere maand!

Geen enveloppensysteem

Aangezien bijna alles automatisch gaat is een enveloppensysteem voor ons voor de andere uitgaven geen optie. Het budget wordt gevuld en aan het eind van de maand gecontroleerd en de huishoudelijke boodschappen worden bijgehouden in een kasboek en per week geëvalueerd, zo is op tijd bijsturen mogelijk.

Zakgeld gaat dus vanaf volgende maand in een envelop en moet daar zo lang mogelijk in blijven zitten ?.

nu nog een mooi envelopje maken….welke spullen zou ik daarvoor kopen?

 

 

 

 

 

 

 

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.