Je bureaublad leeg in 5 seconden (zonder wat weg te gooien)

Je bureaublad leeg

Je bureaublad leeg op je computer, is dat mogelijk? In 5 seconden ruim je je bureaublad leeg ( van je computer) en je hoeft niets weg te gooien! Het is echt mogelijk in 5 seconden! Ik leerde van Laura van How To GYST een manier die mijn digitale leven heeft veranderd.

Digitale Chaos

Een document waar je nog wat mee moet, een stel screendumps, dat artikel wat je hebt gedownload. Wat staat er allemaal niet te wachten op verwerking in je computer. Documenten die overal staan opgeslagen. Ik was de draad kwijt…

In 5 seconden je bureaublad leeg

In augustus 2020 trok Laura mij naar haar video met de titel: ☘️ Organizing Digital Files & Folders In 5 SECONDS, How To Organize My Computer Declutter Challenge

5 seconden je bureaublad leeg? Dat klok wel als heel kort, maar de oplossing was ook simpel en dat niet alleen, ik hoefde (in eerste instantie) ook nergens over na te denken of weg te gooien!!

De Sorteerhoed

Laura noemt het haar sorteerhoed, en als HP liefhebber heb ik deze zo van haar overgenomen. Op mijn bureaublad leeft sinds oktober de sorteerhoed. Een folder waarin alles wat nog gesorteerd moet worden leeft. Alles wat normaal op je bureaublad zou staan te wachten op actie, stop je nu in je sorteerhoed om te sorteren wanneer jij er tijd voor hebt of wanneer je het nodig hebt. Komt het niet uit de sorteerhoed….. dan kan het (vast) weg.

Alles vanuit 1 plek

Ik zag met de sorteerhoed en mogelijkheid om eindelijk mijn computer eens een grote schoonmaakbeurt te geven. Ik heb dus alle mappen en bestanden in de sorteerhoed gegooid waardoor mijn documenten en mijn afbeeldingen map weer mooi leeg waren (OK, de foto’s is een ander verhaal..).

Langzaamaan heb ik mijn sorteerhoed leeg gehaald en alle bestanden (nou ja, niet alle, sommigen zijn zo de prullebak in gegaan…) bekeken en veel weggedaan. Ik heb dus nu weer een opgeruimde computer met documenten die nog nodig zijn of up-to-date zijn. Dat voelt goed!!!

Je bureaublad leeg houden 

Met de sorteerhoed op mijn bureau is het voor mij makkelijker om mijn bureaublad leeg te houden. Twijfel ik over iets, weet ik nog niet waar ik het document of iets anders moet plaatsen, in de sorteerhoed! Normaal zou het op mijn bureaublad blijven plakken, maar tegenwoordig is het netjes weggestopt in mijn sorteerhoed en deze wordt maandelijks gecheckt op de inhoud. Kijk eens wat een mooi leeg blad het is:

Een leeg bureaublad met de sorteerhoed
Mijn lege bureablad, met de sorteerhoed

Ben je ook een Harry Potter fan en wil je ook een sorteerhoed op je bureaublad, hier is het icoon te downloaden.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.