Keek op de Week (Weekly Review)

Elke week houdt ik op vrijdag of zaterdag een Keek op de Week (weekly review). Een wekelijkse terugblik op wat er is geweest en wat er komen gaat. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik niets vergeet en mijn mind rustig houd.

(In het tv-programma Keek op de week gaven Kees van Koten en Wim de Bie hun satirische kijk op de nieuwsfeiten van de week die er aan voorafging) 

Waarom is een Keek op de Week (Weekly Review) belangrijk.

Weekly Review of keek op de week
Keek op de week samenvatting

Niet alleen zorgt een Keek op de week (een wekelijkse terugblik) ervoor dat je even stilstaat bij wat je allemaal hebt gedaan of nog moet doen. Het laat mij ook evalueren wat ik vond dat er goed ging in deze week, wat er minder goed ging en waar ik dus aan wil werken.

Naast de punten waar ik dus heel tevreden of iets minder tevreden over ben, is het ook belangrijk om even stil te staan bij wat er allemaal voor goeds is gebeurt de afgelopen week. Soms zijn het de kleine dingen waar je dankbaar voor bent, die op de lange termijn tot grootse dingen leiden.

Met terugblik op de afgelopen week is gebeurt, zet ik in mijn “Keek op de Week” ook mijn “gps” weer in de juiste richting. Door de punten op te schrijven waar ik komende week aan wil werken, zorg ik ervoor dat mijn brein al een beetje in die richting gaat. Op deze manier zorg ik ervoor ik elke week bewust ben van mijn acties en elke week weer snel terug kan naar de uitgezette weg naar mijn doelen en visie.

Hoe voer je een weekly review uit

De spread die ik in mijn Bullet Journal elke week invul is de laatste stap van mijn Weekly Review, of zoals ik hem noem: Keek op de Week.

Ik maak gebruik van de GTD-methode: de Getting Things Done methode van David Allen. De weekly review checklist die je op de GTD site kunt vinden is de basis van mijn Keek op de Week.

Keek op de Week (Weekly Review)

Onderstaande is mijn checklist die je ook kunt vinden onderaan deze pagina (of op de FREEBEE pagina (als je je opgeeft voor mijn mailinglist krijg je elke maand een overzicht met mijn laatste posts en een link naar de freebees)

RUIM OP

 • Verzamel alle losse papieren
  Verzamel alle post, bonnetjes, en andere papieren in een fysieke “inbox”
 • Bekijk je BUJO
  • Migreer openstaande taken, vink taken die klaar zijn af en streep taken die niet doorgaan door.
  • Verplaats eventueel gemaakte notities naar de juiste omgeving.
  • Werk de index bij
 • Maak je “inbox-en” leeg
  • Je fysiek inbox
  • Je mailbox (werk & thuis)
  • Eventuele gemaakt digitale notities
 • Schrijf acties die je moet uitvoeren op je actielijst. 
 • Plan afspraken in je agenda en in je maandelijkse of wekelijks overzicht
 • Maak je hoofd leeg
  • Schrijf alles op wat je bezig houdt → braindump
   • Projecten 
   • Taken
   • zaken waar je op wacht
   • dingen die je wilt doen
  • Sorteer de braindump naar de juiste lijsten
   • Projecten op de projectenlijst, Taken op je actielijst, Zaken waar je op wacht in je wachten op lijst (of in je actilijst met de juiste “signifier”. Dingen die je ooit wilt doen op je “eventueel/misschien” lijst 

CREEER OVERZICHT

Actielijst
Weekly en actielijst
 • Bekijk je actiepuntenlijst
  • kunnen er dingen af? Moeten er taken bij?
 • Bekijk je agenda van afgelopen week
  • zijn er nog acties die uit een vergadering zijn gekomen
  • of uit een andere afspraak of event?
 • Bekijk je agenda van de komende week
  • zijn er nog afspraken waar je iets voor moet voorbereiden (zet dit op je actielijst en maak daar tijd voor)
 • Bekijk je “Wachten op” lijst (controleer je actielijst op deze taken)
  • zijn er al taken teruggekomen, vink deze af? Moet je iemand eraan herinneren dat deze taak nog open staat?
 • Bekijk je projectenlijst
  • zijn er projecten afgerond?
  • zijn er projecten die zouden moeten starten?
  • zorg ervoor dat elk gestart project minimaal 1 actiepunt heeft.
  • zijn er nog projecten die zouden moeten starten?
 • Bekijk eventuele checklists. Gebruik deze als trigger voor nieuwe acties.

WEES CREATIEF

 • Bekijk je ooit/misschien lijst.
  • Staan hier projecten of acties op die nu actief zijn geworden? Zet ze op de juiste lijst.
  • verwijder projecten en acties die niet langer interessant zijn
 • Zijn er verder nog ideeën, acties die je wilt toevoegen aan je systeem? Zet ze in de juiste lijsten.

PLAN

Dit is niet een GTD stap. Maar mijn ervaring leert als ik niet plan dan wordt ik geleefd of ik voer niet de taken uit die mij dichter bij mijn doel brengen dus.

 • Welk project is mijn focusproject? En welke actiepunten kan ik deze week uitvoeren?
 • Welke taken moet ik deze week doen? Plan deze in – Eat that frogg
 • Welke taken wil ik deze week doen? Schrijf deze op in deze week – Focus taak
 • Welke taken mag ik deze week doen? Schrijf deze op in deze week

(bonus) MAAK SCHOON

Omdat ik het in de ‘drukte’ en ‘hektiek’ soms vergeet…

 • Ruim je bureau op

Wat leer je van een Keek op de Week (Weekly Review)

Een weekly review houdt je georganiseerd. Het zorgt ervoor dat je de juiste taken op het juiste moment doet en dat je niets vergeet.Het zorgt ervoor dat projecten voortgang blijven houden en dat je een “mind like water” creëert. Kortom het geeft overzicht en daardoor rust en houd je op de juiste weg.

Keek op de Week checklist

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.