Kracht van de Bullet Journal in de digitale wereld

In deze digitale wereld is het verleidelijk om over te stappen naar digitale middelen om productief te blijven, er zijn genoeg apps die zorgen dat je lijstjes kunt maken en ook kunt afvinken. Ik gebruik mijn Bullet Journal in digitale wereld, het gaat altijd met mij mee. Met mijn Bullet Journal blijf ik gefocust, georganiseerd, flexibel, productief en creatief!!

BLIJF GEFOCUST

De Bullet Journal is fysiek zichtbaar en zorgt verder niet voor afleiding bij openen. Wanneer je taken opschrijft en ze ook nog kunt afvinken geeft dat een goed gevoel.

Je denkt beter op papier. Een to-do lijst in je hoofd kan uitvoerbaar lijken, maar zodra je het op papier zet heb je een beter zicht op hoeveel tijd taken echt duren. Dan blijkt dat je je plannen toch moet aanpassen en prioriteiten moet gaan stellen.

Met een Bullet Journal kun je doelen en projecten onder controle houden. In combinatie met reviews is het een krachtig hulpmiddel om “on track” te blijven. De trackers houden je scherp hoe je het doet in een week of maand, hierop kun je dan anticiperen en veranderingen aanbrengen

Het uitblijven van notificaties en waarschuwingen of het “per ongeluk” openen van een social media app gebeurt met een Bullet Journal niet.

BLIJF GEORGANISEERD

Je hebt een systeem nodig om je leven te organiseren, een soort mentale kompas zodat je je in de juiste richting beweegt. De Bullet Journal methode is een simpele manier om georganiseerd en gefocust te werken aan die dingen die je belangrijk vindt.
Papier en pen hebben namelijk geen leercurve en zijn daarom direct te gebruiken.

Wanneer je aan het eind van de dag een overzicht maakt van de (3) dingen die belangrijk zijn om aan te werken morgen, dan kun je de volgende ochtend zo starten met je eigen prioriteitenlijst ipv die van een ander.

Een Bullet Journal geeft een overzicht van je leven, wanneer je gedurende de dag alles wat je doet en denkt hierin opschrijft. Gedurende de dag kun je je ideeën en gedachten ook kwijt door middel van de “rapid logging.”

De Bullet Journal geeft je ruimte in je hoofd, door de dingen die in je hoofd zitten op te schrijven. Hierdoor kun je ze organiseren en prioriteren.

BLIJF FLEXIBEL

Een Bullet Journal is niet één ding. Het is alles wat je je nodig hebt op het moment dat je het nodig hebt. Het past zich aan aan jouw behoeften. Een mindmap, een tabel, een gedicht of een to-do lijst. Het maakt niet uit wat je wilt doen, de Bullet Journal laat de pagina zo worden als dat jij op dat moment nodig hebt.

BLIJF PRODUCTIEF

De Bullet Journal verhoogt de productiviteit. Niets is fijner dan het af kunnen vinken van taken, een dopamine shot, wat motiveert tot het doen van meer. Doordat je niet afgeleid wordt door apps kun je je blijven richten op wat jij belangrijk vind, zo kun je eindelijk je eigen doelen behalen.

Waar een online tool of app het kan begeven door een storing of lege batterijen, kun je met je Bullet Journal gewoon door.

En hoewel er een kans is dat je je Bullet Journal ergens kwijt raakt, over het algemeen gaat dat wel goed. Maar maak jij wel netjes back-ups van al je devices??

BLIJF CREATIEF

Omdat je moet werken met een lege pagina wordt je geforceerd om hier wat mee te doen. Je hoeft geen washi-tape of stiften te gebruiken, bij de indeling van de pagina in hoe jij werkt gebruik je ook je creatieve hersenhelft. Het niet aanwezig zijn van structuur op de pagina geeft je ook de gelegenheid om te brainstormen of tekeningen te maken, je wordt niet belemmerd door de opgelegde structuren van een to-do app of moet gebruik maken van meerdere apps. Zo stimuleer je je creativiteit.
Studies hebben aangetoond dat wanneer je schrijft er nieuwe connecties in je brein worden aangemaakt die ervoor zorgen dat je informatie met elkaar verbind en daardoor tot nieuwe ideeën komt.

Samenvatting

Er zijn veel voordelen bij het gebruik van een Bullet Journal in de digitale wereld om je leven te organiseren. Je hebt geen afleiding waardoor je gefocust blijft, alles staat in 1 journal wat je georganiseerd houdt, de Bullet Journal past zich aan aan jou waardoor je flexibel blijft in het gebruik, van een agenda wordt het een dagboek en daarna weer een projectdocument. Dit zorgt er ook voor dat je creatief blijft, steeds opnieuw de layout gebruiken die nodig is. En dit alles houd je productief, want je vind alles in je Bullet Journal en vinkt af wat je gedaan hebt.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.