Mari Kondo – Konmari Quest Deel 2: Boeken

Nadat ik mijn kleding weer helemaal op orde heb gemaakt mag ik door voor de volgende ronde, namelijk de boeken. Mari bouwt de moeilijkheid op en boeken volgen na de kleding.

Boeken in de boekenkast

De boekenkast was bij de vorige ronde al sterk uitgedund, maar ik kon er bij deze ronde toch nog 4 boeken uitgooien die ik echt niet meer ga lezen. De boekenkast is inmiddels gereduceerd tot 2 planken met boeken, weliswaar in een dubbele rij… mede omdat zoonlief ‘zijn’ Ā collectie Suske en Wiskes niet meer op zijn (minimalistische) kamer wilde hebben en ik deze collectie (nog) niet kan wegdoen…

Electronische boeken

boeken https://static.pexels.comDe meeste boeken staan op een digitaal medium en dat zijn er verschillende.. dus leek het mij handiger om deze groep ook maar aan te pakken…… Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want waar je een fysiek boek oppakt en eventueel doorbladert moet een elektronisch boek eerst geladen worden. Het doorbladeren is ook wat ingewikkeld, maar we zijn lekker aan de slag. Het blijkt dat ik sommige boeken van mijn iPad niet meer kan verwijderen, daar moet ik nog extra naar kijken. Tevens staan er in iBooks naast boeken ook verschillende PDF’s met informatie die ik op een andere manier nog moe(s)t verwerken. Kortom, hier ben ik nog wel even zoet mee.

Reduceren aantal MB’s

Hoewel de boeken niet heel veel MB’s tot zich nemen is het natuurlijk zonde om ruimte te laten innemen door boeken die je niet (meer) leest. Ik heb het aantal bestanden op mijn iPad weten te reduceren van 82 naar 42, maar dit kan naar minder.. ik heb toch zo’n 100 MB weggegooid… nu nog uitzoeken hoe ik de rest kan verwerken en dan nog mijn alles op mijn ereader……

Kortom wordt vervolgd…

—————————————————————————————————-
Ik heb een kobo glo, heel tevreden šŸ˜‰

[bol_product_links block_id=”bol_5a19d6fd62c6c_selected-products” products=”9200000063311610″ name=”Ereader” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”E8960C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

BewarenBewaren

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.