Mijn Magische Morgen (ofwel mijn Miracle Morning)

In de vorige blogpost heb ik verteld hoe ik mijn “Excercise” vormgaf. De beweging die ik gedurende mijn “Miracle Morning” doe. Maar wat is nu de “Miracle Morning”? Ik noem het mijn Magische Morgen!

Ongeveer 2 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met het boek of in elk geval het idee van de “Miracle Morning”. De Magische Morgen zoals ik hem noem. De schrijver van het boek, Hal Elrod zocht tijd om aan zelfontwikkeling te doen en de enige tijd die over was, was de ochtend……door eerder op te staan.

Vroeg opstaan

Waarom zou je eerder willen opstaan? Ook ik zocht tijd, tijd voor mezelf, om te doen wat ik graag wilde doen, lezen, ontspannen, dingen die er in het dagelijks leven niet van kwamen in het hectische leven van ons gezin. Maar om nou vroeg op te staan….

Hal Elrod probeerde het, hij stond een uur eerder op…… en het beviel hem zo goed dat hij de dag erop nog een uur eerder opstond! Dat gaat mij (nog) te ver, maar een uur eerder moest lukken. Onder het motto wie niet waagt, die niet wint zette ik de wekker om 6:00

Magische Morgen

De spanning van het vroeg opstaan maakte dat ik, boven verwachting, verkwikt wakker werd en aan de slag kon met mijn magische morgen! Iedereen nog in slaap, de wereld stil en donker, sloop ik uit bed om op een rustige plek me over te geven aan de 6 ingredienten van de magische morgen. En dat doe ik tot nu toe nog steeds.


Life S.A.V.E.R.S

De magische morgen bestaat namelijk uit 6 ingredienten, de Life Savers zoals Hal Elrod ze noemt: 1. S van silence, stilte. Tijd om te mediteren. Alle begin is moeilijk en net als Hal had ik er last van dat mijn “monkey brain” alle kanten op ging. De app CALM hielp en helpt me om gefocust te blijven op mezelf

  1. A van Affirmaties, hardop zeggen hoe fantastisch je bent… dat is niets voor mij. Mischien is het daarom dat de Magische Morgen misschien bij mij niet zo spectaculair is als de recensies in het boek schrijven….
  2. V voor visualisatie. Visualiseer je hoe de dag gaat verlopen, hoe je je toekomst wilt zien. Alles is mogelijk! Met behulp van een vision board kun je het echt zichtbaar maken. En het is leuk om te maken.
  3. E voor excercise, beweging dus. Het maakt niet uit wat je doet, als je de hartslag en daarmee de bloedsomloop maar in gang zet. Hal startte met push-ups en situps en eindigde met Yoga. Ik gebruik deze tijd dus voor mijn eigen 30-dagen bewegen challenges.
  4. R voor Read, lezen. Lezen uit een zelfhulp boek, om er punten uit op te nemen waar je wat mee kunt. Of lezen in de bijbel, omdat je daar eigenlijk de rest van de dag niet aan toe komt.
  5. S van Scribe, schrijven. Schrijven in een dagboek, zodat je je gedachten van je af kan zetten, terug kan lezen wat je allemaal hebt gedaan, geleerd, bereikt. Kortom een logboek van je leven. Vind je dit lastig, je kunt ook elke dag een zin opschrijven waarvoor je dankbaar bent, probeer hier origineel in te zijn en niet elke dag op te schrijven:” Ik ben dankbaar voor mijn kopje koffie” .

Hoeveel tijd kost het?

Hoe lang duurt deze morgen? Je kan deze routine zo kort of zo lang maken als je zelf wilt. Hal laat zien dat je een super korte Magische Morgen kan doen in 6 minuten. Elk onderdeel een minuut. Maar een uur is toch een mooi gemiddelde. Je kunt ervoor kiezen om elk onderdeel 10 minuten te geven. Persoonlijk besteed ik de meeste tijd aan het schrijven. Het maakt ook niet uit of je deze routine ’s ochtends of op een ander moment van de dag doet. Doe het op het moment dat jij de dag start. Heb je nachtdiensten gedraaid, dan zit je er niet op te wachten om je wekker om 6:00 te zetten. Het gaat erom dat je op jouw moment tijd maakt voor jezelf.

Mijn Magische Morgen

Mijn magische morgen bestaat uit

Magische Morgen

Wat levert het op?

Volgens het boek, vanalles als je er maar in gelooft. Wat het mij brengt? Een rustige ochtend die ervoor zorgt dat in elk geval de ochtend rustig verloopt en vaak de rest van de dag ook zijn weerslag heeft.
Maar ook een beter figuur, elke dag oefeningen doen helpt toch…
Maar het aller belangrijkste is toch, tijd voor mijzelf!

Lees het zelf op MiracleMorning.com!

Deze pagina bevat affiliatie links

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.