Mijn Oktober Bullet Journal Setup; reflecteren.

Evalueren en nieuwe plannen maken

Mijn Oktober Bullet Journal Setup is een reflectie en actie op de vorige maand.
September was voor mij een maand in een emotionele achtbaan. Niet dat ik daar nu uit ben, maar het systeem van de bullet journal (en GTD) heeft me leren terugkijken op de maand en zo kan ik de aankomende maand dingen aanpassen of anders doen. De Bullet Journal maakt me elke maand tijdens het aanmaken van de setup bewust dat ik opnieuw kan beginnen. Nieuwe doelen kan stellen en op een nieuw blanco papier opnieuw mijn keuzes kan gaan maken.

John Lennon

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”

Thema van de maand

Je Bullet Journal “Hallo Oktober” pagina kan een thema hebben. Voor de maand oktober zie je vaak de pompoenen en vallende bladeren voorbij komen. Mooi om te tekenen en het ziet er fantastisch uit als je door je bullet journal heen bladert! Dus deze maand gun ik mezelf het gebruik van wat stickers en tekeningen.

Ik gebruik vanaf vorige maand ook persoonlijk thema’s. Iets waar ik me die maand op wil focussen of een onderwerp dat die maand centraal staat. Vorige maand was het “terug naar routine” , deze maand wordt het “ontspannen met creativiteit”. Omdat ik mijn creatieve kant afgelopen maand te weinig heb gebruikt.

Mijn Oktober Bullet Journal Setup

Hello pagina

Mijn Oktober Bullet Journal Setup

Ook deze maand weer een minimalistisch startpagina van de maand. Er ontstaat zo in mijn bullet journal een mooie consistente overgang van de maanden. De letter van de maand in de kleur van de maand met daaronder een kleine kalenderweergave.

Maandoverzicht

Maand overzicht

Ik gebruik weer het maandoverzicht dat “Ryder Carroll” ook gebruikt, om snel te zien wat me deze maand te wachten staat.
Deze maand ga ik ook weer proberen om dit maandoverzicht dagelijks aan te vullen met een paar woorden over de afgelopen dag, zoals ik in mijn vorige blog (De Bullet Journal Methode) van plan was.

To Do in mijn Oktober Bullet Journal Setup

Het maandoverzicht wordt gevolgd door de To-Do lijst. Hierop schrijf ik de dingen die ik deze maand wil doen of moet doen, zoals de extra taken die ik in de Flyladyzones wil doen. Ook staat op deze pagina de Focus van deze maand. Om de uitkomst van de review van vorige maand vast te houden, heb ik deze opgeschreven op deze pagina. Omdat ik vaak terugkom op deze pagina blijft de belofte aan mezelf, in de vorm van dit focus, op de radar staan. Naast het focus staan hier ook de doelen en de blog onderwerpen van deze maand. Zodat ik de voortgang bij kan houden.

To Do lijst

Productivity Tracker – Creativiteit, Water, Lezen, Bewegen

Om de doelen en het focus ook nog een beetje leuk te maken in mijn bullet journal halen we de productivity tracker maar weer van stal. Een leuke manier om dagelijks bij te houden hoe het gaat met je doelen. En ook weer een manier om niet te vergeten me aan deze doelen te houden.

Doelen tracker

Minimalistisch en overzichtelijke Oktober Bullet Journal Setup

Ik heb gemerkt dat ik niet veel nodig heb in mijn Bullet Journal. Ik houd mijn doelen bij en de taken die ik dagelijks moet en wil doen. Ik gebruik mijn Bullet Journal vooral op het werk en probeer nog steeds een anker te vinden om deze thuis ook beter te gebruiken…. een aandachtspunt voor de volgende maand misschien šŸ˜‚?.
De stickers die je ziet heb ik hier gekocht.

Conclusie Mijn Oktober Bullet Journal Setup

Gebruik de bullet journal om van jouw maand oktober de beste maand te maken! En of je dat nu doet met een uitgebreide setup of juist niet, de Bullet Journal past altijd bij je.
Hou jij je doelen bij in je Bullet Journal? En hoe houd je ze actief?

Mijn Oktober Bullet Journal Setup

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.