Minimalistische Bujo Opzet Oktober

Het is weer een nieuwe maand, dus een nieuwe kans om je Bujo weer zo in te richten zoals jij dat wilt. Afhankelijk van je mood, je tijd je creativiteit en wat er allemaal in moet gedurende de week, pas je de Bujo opzet aan. Mijn opzet is dan ook minimalistisch.

Mijn Bujo is primair bedoelt om productief te zijn en niets te vergeten. Ik noem het dan ook mijn external brain. Dit is dan ook de reden van de minimalistische opzet van mijn bujo, dat is voor mij het meest praktisch.

Monthly overview

Montly Overview

De montly overview of maandoverzicht wordt zo ingevuld zoals Ryder Carrol het oorspronkelijk doet (zie bulletjournal.com).
De dagen en de dagnummering. Dit gebruik ik vooral om alvast een inzicht te hebben voor wat er de komende maand gaat komen en of ik daar nog wat voor moet regelen. Deze actiepunten neem ik dan over in de linker pagina: Acties oktober.

Gedurende de maand vul ik (indien ik het niet vergeet) in wat er die dag is gebeurt, voor leuks, belangrijks of iets waar ik dankbaar voor ben.

Weekly Setup

Weekly Overview

Deze heeft wat weg van de monthly, een weekoverzicht met alles wat er die week aan afspraken komt, moeten daar acties voor gedaan worden, dan komen deze in de actie voor deze week lijst.
Tevens staan hier de “Flylady Missies” in, deze probeer ik te volgen. En anders in het weekend af te maken.

Rechts zie je de productivity tracker. Dit is een hulpmiddel om je zo productief mogelijk te laten zijn en je ook te realiseren dat je: soms meer doet dan je denkt dat je doet en ik me aan mijn eigen afspraken moet houden.
Een grappige manier, dat visueel veel inzicht geeft in wat je doet en wilt doen op een dag.

Dagelijks

Elke dag komt er een dagelijks overzicht bij. Deze maak ik aan het eind van de werkdag aan met:

  • Afspraken van de dag (met starttijd)
  • afhankelijk van het aantal afspraken:
    • 3 dingen die ik moet doen
    • 2 dingen die ik wil doen

Al het andere wat er die dag gedaan kan worden is meegenomen, deze komen of ad hoc binnen (afhankelijk van de prioriteit of de tijd die het me kost om het uit te voeren, doe ik ze gelijk), ze komen uit mijn wekelijkse actielijst of uit de maandelijkse actielijst. Deze lijsten worden bekeken tijdens de weekly review.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.