Buy Nothing New Maand in oktober

Bewust worden van wat je koopt in de Buy Nothing New maand.

Één keer per jaar bewust worden van je koopgedrag, dat doen we in oktober in de “Buy Nothing New” maand. In 2012 gaat voor het eerst in Australië de ‘buy nothing new month’ van start en deze heeft inmiddels ook zijn weg gevonden naar Nederland en de VS. Het gaat er in deze “buy nothing new” maand niet om dat je helemaal niets koopt, maar dat je je bewust wordt van wat je koopt en kijkt of het ook mogelijk is om het artikel bijvoorbeeld tweedehands te kopen of misschien te lenen.

Koop niets nieuws maand

Heb je het nodig of wil je het hebben.

Reclamemakers zijn er heel goed in om jou dingen te laten kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Vooral als het artikel bijna niets kost, nemen we het makkelijk mee in ons boodschappenmandje. Sommige winkels zijn ervoor gemaakt om altijd met iets de deur uit te lopen… deze probeer ik dan ook zoveel mogelijk te ontwijken (en niet alleen in oktober).

Probeer in oktober eens bewust na te denken wat je koopt en waarom, heb je het echt nodig of neem je het alleen maar mee omdat…….

Is hetgeen wat je nodig hebt misschien ook in een tweedehands winkel te verkrijgen? Uit milieutechnisch oogpunt is dat dan de beste manier om toch het artikel te kopen. Maar ook hier geld, koop alleen wat je nodig hebt!

Lenen is ook een optie

Niet alles wat je nodig hebt, hoef je ook zelf te hebben. Lenen is ook een mogelijkheid. Dit is vooral van toepassing op apparatuur dat je niet vaak nodig hebt. Zoals een boor, ladder etc. 

Sinds we in onze straat een buurt-app hebben (een Whatsapp groep die we zelf hebben opgezet), komen er naast belangrijk “straatnieuws” ook vaak vragen over of iemand toevallig nog een of ander gebruiksartikel te leen heeft. Het is grappig om te zien dat er altijd wel iemand in de straat is die het gevraagde gereedschap, kledingstuk of kampeermiddel nog heeft liggen en wil uitlenen.

Buy Nothing New in oktober.

Bedenk deze Buy Nothing New maand,  voordat je iets nieuws koopt, of je het echt nodig hebt. Als je het echt nodig hebt, kijk dan of je het misschien kan lenen of tweedehands kan kopen. Buy Nothing New moet je bewust maken van wat je koopt en je laten realiseren dat er ook een mogelijkheid is dit ook tweedehands te kopen.

Misschien leg je de lat nog hoger en maak je er een buy nothing maand van !! (En dan hebben we het natuurlijk wel over de “luxe” artikelen. Of kun jij een maand leven uit je voorraadkast………..

Buy Nothing New Maand

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.