Routine in de soep, hoe kom ik eruit….

Of het nu aan het weer ligt, het terugdraaien van de klok of het feit dat ‘mijn plekje’ een grote zooi is omdat een andere ruimte opgeknapt wordt, zeg het maar. Maar het feit is dat daardoor alles een beetje blijft liggen.

Routine

Ook al zul je mensen hebben die zeggen geen routine te hebben, stiekum zullen zij ook sommige zaken op de automatische piloot doen. Van de zomer ben ik begonnen met “de Miracle Morning” , hierbij sta je dus vroeger op dan dat je moet, snoozen is er niet meer bij en creĆ«er je dus meer uren in de dag.
Ook ik ben/was een snoozer, om niet te zeggen, binnen een half uur heb ik gegeten en ben ik klaar om te vertrekken. De wekker stond dus ook geen minuut eerder.
Tot ik, via het wereldwijde web, in aanraking kwam met “The Miracle Morning” en als je dat gaat doen, wordt je leven fantastisch!…zegt de schrijver, en ja, wie wil dit nou niet…….. dus het (e)boek gekocht en gelezen. En hoewel voor niets alleen nog de zon opkomt, zat er toch wel iets in.

Extra tijd

ZonsopgangDe ochtend is namelijk altijd stil, rustig, sereen…. dus waarom niet een uurtje eerder opstaan om hiervan te genieten. Een uurtje eerder opstaan om je doelen (in de verre toekomst) iets dichter bij te laten komen. Een uurtje eerder om rustig wakker te worden en je voor te bereiden op de dag. Een uurtje eerder om toch die ochtendgymnastiekoefeningen eens uit te kunnen voeren.

S.A.V.E.R.S

Kortom, ik ging een uur eerder uit bed, om de S.A.V.E.R.S. uit te kunnen voeren: Silence (Meditatie), Affirmations, Vision, Excercise, Read, Scribe.
De rustige start van meditatie zorgt er, in tegenstelling tot wat ik verwachtte, dat ik wakker werd, Affirmaties en Vision….. ach ja,…… maar goed de oefeningen, het toch een stukje lezen in dat boek dat er al zolang ligt en een stukje voorbereiding op de dag, zijn zaken die mijn dag de juiste richting op stuurde.

Dag Routine

Totdat november begon………. de maand is druk ingepland, geen weekend is leeg, de zolder wordt verbouwd, dus “mijn Miracle Morning plekje” is een zooitje. Het is koud en donker…… kortom, niets motiveert mij deze maand om vroeg op te staan……..en de oude routine heeft zijn intrede weer gedaan.
Gelukkig is de maand bijna over en ik hoop in december weer netjes te starten met mijn “Miracle Morning” want het geeft mij de juiste richting van de dag.

 

Als je via onderstaande link besteld krijg ik een heel klein deel van de opbrengst, daar wordt ik dan heel blij van šŸ™‚

[bol_product_links block_id=”bol_583745192d472_selected-products” products=”9200000065424544,9200000059721119″ name=”Miracle Morning” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”E8960C” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.