Schrijf op en het gebeurt

Zo, de eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer ruim op en ook februari is alweer halverwege. Hoe gaat het met je voornemens en/of doelen?

Over doelen gesproken, ik was aan het struinen door mijn digitale notities, daar kwam ik mijn lijstje 101 dingen in 1001 dagen tegen. Hierop staan alle dingen die ik zou willen doen, of had willen gaan doen (want er staan er een paar bij, die ik niet meer wil doen).

Schrijf het op en het gebeurt

Ergens in je brein wordt er iets getriggert wanneer je zaken opschrijft. Of het nou ideeen, taken , gevoelens of wat dan ook zijn. Nadat je de zaken uit je hoofd aan het papier hebt toevertrouwd, heb je een  een ander gevoel. In het geval van je ideeen, kunnen het maar hersenspinsels zijn, maar wanneer je het opschrijft maak je al kenbaar dat je er iets mee wilt.

101 dingen in 1001 dagen?

Dankzij het digitale tijdperk kon ik zien dan mijn lijstje uit oktober 2012 stamt. De 1001 dagen zijn dus al voorbij, maar het blijft een lijstje wat trekt. Je kunt stellen dat het een someday/maybe lijstje is. Je wilt er wel wat mee, maar je weet nog niet wanneer, het zijn meer dromen.

Toch, wanneer de tijd er rijp voor is, zul je zien dat er zaken afgestreept kunnen worden, zonder dat je daar echt hard voor gewerkt hebt. Misschien omdat de gelegenheid zich aandiende, of omdat iemand je het kado gaf. Wil je meer rendement, dan moet je wel af en toe de lijst bekijken en er toch ook wat energie in steken.

22 dingen in 1592 dagen

Op mijn lijstje stonden geen 101 dingen, het waren er 68. Hiervan zijn inmiddels 22 van afgestreept (32% dus), niet een heel hoog rendement, maar ik ben er wel trots op (en ik heb verder niet echt aandacht aan de lijst geschonken). Er staan ook dingen op die bijna niet te doen zijn, of die wel heel veel tijd en/of geld kosten, maar zeker niet onrealistisch. Je zou er een SMART project van KUNNEN maken…. maar dan moet je er echt een doel van maken en het niet een droom laten zijn.

Toch is het leuk om te dromen. Wat je zou willen doen, als je nergens door belemmerd zou worden? Wat zou je ECHT willen doen?

Ik ga weer doordromen. En ik neem de openstaande punten, voor zover ik er nog over droom, mee naar een nieuwe 101 in 1001 dagen!

We gaan dus voor een versie II.
(Dat motorrijbewijs blijft een twijfel object tussen gevoel en verstand :), waarbij verstand hem op de lijst laat staan ipv het uit te voeren…, blijven dromen is ook fijn…)

 

Lijst 101 dingen in 1001 dagen

Wie weet wat er van komt 🙂

One Pingback

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.