September Bullet Journal Setup (2021)

Het opzetten van een september bullet journal pagina vind ik altijd wel weer bijzonder. September is de maand van nieuwe dingen, nieuw schooljaar, nieuwe projecten. September 2021, de maand waarin alle kinderen weer fysiek onderwijs mogen volgen. Dat zal wel weer wat lucht geven hier in huis. September is de maand waarin er, na een rustige zomer, weer gas wordt gegeven tot aan het eind van het jaar, projecten die starten of weer worden opgepakt. Het leven wordt in elk geval weer wat drukker.

Weekopzet

Weekly Setup Bujo September
Weekly

Nu meerdere (langdurige) projecten mijn leven zijn binnengetreden is mijn bullet journal niet meer volledig en heb ik projecten dan ook verplaatst naar mijn digitale Bullet Journal in de vorm van Notion. Als je daar eens wat meer over zou willen weten, laat me het dan weten in de comments.

Ik durf het dus nu wel aan om een weekopzet te maken voor de komende weken. Ook omdat er ik in september nog mag genieten van een paar weekjes vrij! Mijn Bullet Journal geeft mijn dag aan, ik zet er de 3-5 taken in die het belangrijkst zijn en alles wat er die dag nog binnenkomt. Dat wordt of gelijk afgewerkt, of op een later moment (zeker tijdens mijn weekly review) verwerkt. De meeste van deze actiepunten komen dus vanuit de projecten die ik in Notion heb staan.

De bullet journal zorgt ervoor dat ik gefocust kan blijven op de taak en ook dat ik me maandelijks en wekelijks voorbereid op wat er komen gaat. Dat vind ik in een digitale omgeving toch lastiger, waar alles eigenlijk automatisch opkomt op het moment dat je het al moet doen.

Themakleur

Cover September 2021
Cover september 2021

. Mijn “Hallo september” pagina is nog steeds dezelfde opzet. Een thema, de maand en een quote die past bij de maand. Het is een lay-out die past bij mijn stijl. Maar een beetje kleur in mijn minimalistisch bujo opzet is toch wel leuk. Hier en daar een sticker, omdat het kan en om eventuele foutjes te verdoezelen

Ik heb eens gebladerd in mijn oude bujo’s en gekeken naar wat ik eerder heb gedaan. Schijnbaar ben ik niet consequent in het maken… maar het is wel even grappig om te zien wat ik de afgelopen jaren al voor coverpagina’s heb gemaakt:

Mijn Bullet Journal past zich aan

Maak de bullet journal zo dat jij er in en mee kan werken. Ik werk al 5 jaar met de bullet journal systematiek en geen enkele bullet journal is hetzelfde. Ze zijn allemaal anders, afhankelijk van mijn leven. 

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.