Terugblik op 2017, hoe doe je dit? (Review 2017)

Nog maar enkele weken en dan is het alweer zover, de wisseling van het jaar. Het jaar is omgevlogen! En menig bulletjournalist (is dat een goed woord?) is zich aan het voorbereiden op 2018! Maar eerst een terugblik op 2017.

Bullet Journals van 2017
Bullet Journals 2017

Het mooie van de Bullet Journal (zoals ik hem gebruik) is dat je een mooi overzicht hebt van alle hoogte punten van het jaar door middel van je herinneringenpagina’s.
Het laat je terugdenken aan al die hoogtepunten die je in dit jaar weer beleefd hebt (of dieptepunten).
Maar hoe kun je deze herinneringen en alle leermomenten van 2017 gebruiken om 2018 goed voorbereidt in te gaan?

Yearcompass

Ik wilde heel graag een constructieve terugblik doen op 2017, zodat ik deze kennis mee kan nemen naar 2018.Via het www kwam ik terecht op de site van yearcompass.com ,alwaar je een werkboek kunt downloaden om je jaar af m sluiten en het nieuwe jaar fris te beginnen. Heel makkelijk, in het Nederlands en nog gratis ook!

Terugblik op 2017
Terugblik op 2017

Terugblik op 2017

Met behulp van de vragen uit het werkboek ben ik aan het werk gegaan, mijn 3 Bullet Journal die ik dit jaar gebruikt hebt allemaal weer eens doorgebladerd. Dat moet ik vaker doen, want er staan best goede aantekeningen in :).
In plaats van het werkboek zelf gebruik ik natuurlijk mijn Bujo, een echte aanrader! Want het is een mooie afsluiting van het jaar!
Het is trouwens ook een mooie manier om je nog niet niet helemaal gevulde Bujo te vullen 🙂  (11 blz in mijn geval excl overzicht).
De tijd die er gevraagd word (3 uur) heb ik ook zeker nodig gehad om het werkboek door te werken en een terugblik op 2017 te werpen.
Hier wat voorbeelden:

Klaar voor 2018

Doelen zijn gesteld, de huidige Bujo gaat het eind van het jaar halen, maar de volgende maand niet meer, dus jippie, ik mag 2018 beginnen in een nieuw Bujo!
De ideeën wat betreft de indeling zijn nog niet helemaal uitgekristalliseerd, maar ik ga voor een minimalistische look! Dus voor 2018 moet er nog een en ander gemigreerd worden…

Fijne feestdagen!

Dit is vanwege alle drukte even de laatste post van dit jaar. Ik zie jullie graag in 2018 terug!

BewarenBewaren

One Pingback

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.