Tijdregistratie in mijn bullet journal met de chronodex

Timemanagement

In de bullet journal wereld zie je veel verschillende manier om de tijdregistratie vast te leggen. Het geeft een gevoel van compleetheid als je kunt zien waar je je tijd aan besteedt hebt. Met het doel om daar eventuele aanpassingen aan te doen. De chronodex ziet er niet alleen leuk uit, maar geeft je ook inzicht waar je tijd heen gaat.

Wat is een chronodex

De chronodex bestaat officieel uit 2 ringen, met verschillende kwadranten. Bedacht door Patrick Ng (instagram)
 

Chronodex

De grote en de kleinere kwadranten geven weer hoe je de taak uitvoert. Laag midden hoog. Bijvoorbeeld met volle aandacht ( hoog = 3) of met middelmatige aandacht (1 of 2). Je kunt op deze manier ook aangeven of je aan het multitasken bent. Je vult dan een blok in met 2 kleuren, bijvoorbeeld eten koken en een luisterboek luisteren.

Bullet Journal Dex

De chronodex  kent inmiddels verschillende afsplitsingen, zoals de spiraldex, hyperdex of Rhomnydex. Omdat het niet makkelijk is deze vormen na te tekenen en heb mijn eigen versie van de “dex” dus ontwikkeld.

Twee ringen die de 24 uur vertegenwoordigen.
 De binnenste ring geeft de tijd aan van 0:00 tot 12:00 en de buitenste ring van 12:00 tot 24:00.
Ik volg hierbij de reguliere werking van de klok. En werk van binnen naar buiten.

Bullet Journal Chronodex
Mijn bullet journal chronodex

Tijdregistratie

Het is niet onbekend dat het meeste deel van mijn tijd opgaat aan werk. Maar de tijd na werktijd ben ik meestal “kwijt”. Ik ben mij wel bewust waar deze tijd heengaat, maar het geeft geen geweldig gevoel als ik me realiseer dat dit tijd is die ik “verkwist” .. Daarom vul ik na elke pomodoro mijn dex in (of na wijziging activiteit). Zodat ik weet waar de tijd heen gaat. Elke onderdeel heeft zijn eigen kleur, zodat ik snel kan zien waaraan ik mijn meeste tijd besteedt.

Daily spread in mijn bullet journal

Tijdens de periode die ik nu thuiswerk heb ik mijn bujo daily layout aangepast. Een pagina per dag. 
Links de taken die ik moet doen voor mijn werk en rechts de taken  (en doelen ) van thuis.

Een voorbeeld van een dagopzet in mijn bullet journal

Zo houd ik bij wat ik doe, moet doen en hoeveel tijd ik er aan besteed.

Conclusie

Om overzicht te hebben in mijn tijdverdrijf maak ik gebruik van deze chronodex. Het helpt me te zien waar mijn tijd heen gaat en mij sturing te geven om deze tijd nuttiger te besteden.

Registreer jij je tijd ook in je bullet journal en hoe doe jij dat?
En doe je wat met de informatie die je verzameld?

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.