Bujo Spread van de maand: “Ultimate Productivity Tracker

Het is soms lastig om een doel te bereiken, je vindt dat je te weinig progressie maakt of vergeet helemaal dat je het doel had. Gelukkig heb je je bullet journal en de talloze spreads die je kunt maken om je doel in beeld te houden en progressie te maken. Deze maand werk ik met de “Ultimate Productivity Tracker”. 

Monthly Spreads

In het begin van van mijn Bullet Journal carriere was ik veel bezig met spreads. In de loop van de tijd zijn deze een beetje naar de achtergrond verschoven. Vaak omdat ik niet goed ben in het bijhouden van de spreads. Maar ik vind het wel leuk om ze te gebruiken. Vooral als je na een periode de ingevulde spread weer ziet. 
Daarom wil ik een serie gaan maken waarbij ik ‘oude’ spreads weer eens ga gebruiken. De “Ultimate Productivity Tracker” is een mooi voorbeeld om je gemotiveerd te houden bepaalde taken uit te blijven voeren.

“Ultimate Productivity Tracker”

Deze tracker is bedacht door Ricardo van “The Boosted Journal”. Deze jongen bedacht verschillende trackers om zijn taken bij te houden en zijn zeer bruikbaar.

De “Ultimate Productivity Tracker” bestaat uit verschillende blokken, in een ring opgezet die samen 6 levels voorstellen. De blokken worden gekleurd met taken/doelen/activiteiten die je van tevoren hebt gedefinieerd. Dit zijn vooral de dingen die je vaak ‘vergeet te doen’ . Bijvoorbeeld 10 bladzijden lezen,  20 minuten actief bewegen, niet snoepen.

Wanneer je een level hebt gehaald, geef je jezelf een vooral ingestelde beloning.
 

De eerste level is het moeilijkst, want deze duurt het langst om te halen (20 blokken), level 6 bestaat uit 1 blok.

Het doel

Zorg ervoor dat je tracker vult binnen de tijd die je je er zelf voor geeft. Maak het uitdagend, het moet (net) te halen zijn.

De beloningen aan het eind van een level moeten je motiveren om het doel te behalen.

De invulling

Bedenk verschillende doelen/taken/activiteiten die je wilt verbeteren. Dit kan er 1 zijn, maar het mogen er ook meer zijn. Al zou ik niet meer als 4 kiezen (afhankelijk van de soort taak).

Bedenk voor elke level een beloning en schrijf deze bij de bij het betreffende level.

Geef voor elk level aan wanneer je het level gestart bent en wanneer je het level hebt gehaald. Hierdoor kun je in de gaten houden of je nog op tijd loopt om het hele “spel te winnen”

De uitvoering

Elke keer als een één van je gekozen doelen hebt gedaan, kleur je een vak in in de “Ultimate Activity Tracker”. Wanneer je de hele cirkel hebt gehad, heb je het level gewonnen en mag je je beloning innen.
Vervolgens ga je een ring naar binnen, noteert de startdatum en je probeert weer zo snel mogelijk de ring te vullen.

The Ultimate Productivity Challenge

CONCLUSIE

De “Ultimate Productivity Tracker” motiveert je om de dingen te doen die je liever niet doet, of te weinig doet. Je leven tot een spel maken vind ik leuk, dus om zo snel mogelijk in een volgend level te komen is al een motivatie op zich voor me. 
Hoe zorg jij ervoor dat je gemotiveert blijft om de dingen te doen die je eigenlijk (niet) wil doen?

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.