Een visionboard helpt je je dromen te waar te maken (Visionboard voor 2021)

Een visionboard kan je helpen je dromen te realiseren

Loop je te dagdromen over dat fantastische huis of die vakantie naar een warm eiland? Door je dromen en doelen zichtbaar te maken op een blanco vel papier, haal je ze naar de realiteit. Nee ze zullen niet in een keer voor je deur bezorgd worden, maar als je dingen visueel maakt, helpt dit heel erg in het manifesteren van je dromen (of eigenlijk je doelen).
Door een visionboard te maken, ben je jouw toekomst aan het creëren. Omdat je er over nadenkt, ga je het aantrekken. Je focust je namelijk op wat je wilt en niet op wat er niet is. Dat maakt het maken van een visionboard dan ook leuk.

Hoe begin je met een visionboard voor 2021

Het is belangrijk dat je jezelf de volgende vraag stelt voordat je aan een visionboard begint: ‘Wat wil ik écht?’ Visualiseer deze droom. Voel het, ruik het, proef het, kortom bedenk dat het er al is.

Zoek plaatjes die de ervaringen, gevoelens en bezittingen symboliseren die je graag wilt aantrekken in je leven. Je kunt er eventueel wat steekwoorden bij zetten, maar let op gebruik de tegenwoordige tijd. Dus niet: “Daar ga ik op vakantie”, maar: “In een hangmat op het strand van Hawaii”.
De plaatjes kun je uit magazines halen, maar online is er natuurlijk ook heel snel moois te vinden.

Mijn Visionboard 2020

Visionboard 2020
Visionboard 2020

Hoewel 2020 heel anders liep dan dat je zou kunnen voorspellen zijn er toch dromen waar geworden die ik op mijn visionboard had staan:

  • Hoewel ik een andere manier van tot rust komen had bedacht, heeft Covid ervoor gezorgd dat de hectiek uit de weken werd genomen. Waardoor de rust vanzelf kwam.
  • Ik heb mijn eigen knutsel kamertje gekregen
  • Ik heb (toch wat) Pieterpad etappes gelopen
  • Ik heb bijna elke dag in mijn dagboek geschreven en
  • Een junkjournal gemaakt voor de ervaringen die ik belangrijk vind om te bewaren.
  • En die bank, die is eindelijk besteld!

Elke dag kijken

Heb ik elke dag naar mijn visionboard gekeken? Nee, dat niet, maar hij staat op mijn bureau dus kan ik er makkelijk een blik op werpen en als miniversie al een paar jaar een vast onderdeel in mijn Bullet Journal.
En natuurlijk heb ik ook dingen gepland om dit doel te bereiken, ik stap niet zomaar in de trein om een etappe van het Pieterpad te lopen. Dat kost toch enige voorbereiding en ook de inrichting van ‘mijn kamertje’ heeft voorbereiding en uitvoering nodig gehad. Maar het is er toch van gekomen en soms nog op een betere manier dan ik in gedachten had!

Visionboard voor 2021

Natuurlijk maak ik weer een nieuwe voor 2021, wat is er nu leuker om je dromen en doelen werkelijkheid te laten worden door ze als beeld neer te zetten? We weten natuurlijk niet wat er nog allemaal gaat gebeuren met de pandemie, maar het vooruitzicht op een vaccin geeft hoop. Mijn dromen voor 2021 zijn dan ook vooral gericht op mijzelf en het gezin. Opdat we deze crisis goed doorkomen.

Visionboard 2021
Visionboard 2021

Gebruik jij een visionboard

Maak jij wel eens een visionboard? Hoe doe je dat het liefst? En welke droom is dit jaar (toch) uitgekomen? Vind meer inpiratie voor een visionboard 2021 op mijn Pinterestpagina.
Laat het me weten in de comments!

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.