Waarom ik van de herfst hou

Ik Hou Van De Herfst

Waarom hou ik van de herfst. Nee, ik hou niet van de regen die in deze periode vaak voorkomt en zeker niet van storm. Maar wat dan wel. Het is de stilte die er optreed, vooral zo in het begin van de herfst.

De stilte ‘s morgens als de schemer optrekt en de wereld langzaam wakker wordt.
Het is nog niet zo koud dat je je warme bedje niet uit wilt en de zomerse warmte die af en toe haar best nog doet te blijven.

De herfst is nodig, het oude laten gaan en je klaarmaken voor nieuw.
Herfst is ook de tijd dat je weer wat meer binnen zit of in elk geval binnen wat kan doen zonder dat de zweetdruppels aan alle kanten van je lijf gutst.

En nu je weer wat meer binnen zit, vallen dingen je ook meer op. Tenminste mij, nu ik, met de mindset van minder rondkijk, staat het dressoir toch wel erg vol met spullen (zonder betekenis).
De boekenkast vol met boeken waar ik nog “iets” mee wil. En die rommella mag ook wel eens geleegd worden, hij kan bijna niet meer dicht!

Het wordt tijd om plannen te maken. Deze hoeven niet dit jaar te worden uitgevoerd, maar werken naar doelen houd mij in beweging.

Trouwens, in het bedenken en dromen ben ik vaak beter als het uitvoeren. Maar daar heb ik mijn trucs voor, om het toch tot uitvoering te laten komen. Maar daarover vast later.

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.