Waarom je to-do lijst net de was is….

Van de week bedacht ik me dat een to-do lijst net zoiets is als de was. Het is niet alleen nooit af, maar je moet ook nog van alles doen voordat je ermee kan beginnen

Je moet de was sorteren

crop faceless woman choosing outfit from clothes heap on table
Photo by Alex Green on Pexels.com

Als ik de was doe, sorteer ik eerst mijn wasgoed, is het licht, is het zwart of moet het op hoge of lage temperatuur? Dat is ook wat je moet doen met alle dingen op de lijst. Wat zijn de dingen die je op je lijst hebt gezet? Zijn het gedachten? Acties? Je kunt het jezelf makkelijker maken door verschillende stapels te maken van de dingen die op je lijst staan. In Notion kun je dat doen met properties, door er een label aan te hangen, maar in je bullet journal kun je een symbool gebruiken om aan te geven wat een actiepunt op je lijst eigenlijk is.

Wat wil ik morgen dragen?

Wat wil ik morgen dragen? Het is het handigst als je eerst wast wat je als eerste nodig hebt. Geef daarom dus prioriteit aan de stapel die meeste aandacht nodig heeft. Kies items van die stapel om te wassen (of in het geval van je to-do lijst om af te handelen).

Het wassen

person looking searching clean
Photo by Gratisography on Pexels.com

Je koos je stapel en je koos je item. Maar weet je wat je ermee moet doen? Net als bij een nieuw overhemd, voorkomt het lezen van het etiket dat het tijdens het wassen wordt verruïneerd. Wanneer je een item uit je lijst kiest om naar te handelen, moet je nadenken over wat het is en hoe je ernaar gaat handelen. Als je weet wat je ermee moet doen, kun je het DOEN.

Het drogen

white bottoms on clothes line
Photo by Susanne Jutzeler on Pexels.com

Soms zijn er taken die jij niet kunt doen, maar die een ander voor je moet doen. Dit is net als het drogen. Je moet er op wachten, wachten tot het klaar is. Je kunt wel af en toe voelen, de ander een vraag stellen of het al klaar is, maar toch moet je wachten tot het af/droog is.

Het opbergen

Wanneer je klaar bent met de taak of het item op de lijst, verwijdert je het van de lijst. Je kunt deze stap zien als je was opbergen!

En zo begint de hele cyclus weer van voor af aan.

postit scrabble to do todo
Photo by Breakingpic on Pexels.com

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.