Woord van het jaar (beter als goede voornemens)

Een woord van het jaar helpt me positief terug te kijken op het afgelopen jaar.
Ik moet bekennen, het is me nog nooit gelukt om echt mijn goede voornemen tot het gewenste eind te brengen. Het lukte altijd wel voor een groot deel, maar het echte doel word eigenlijk nooit gehaald. Niet alleen omdat na een maand of 2-3 ik niet meer bezig ben met mijn goede voornemens, of ik eigenlijk al geheel uit het oog ben verloren Maar ook omdat andere doelen belangrijker lijken of omdat het doel misschien voor mij toch onbereikbaar (of toch niet belangrijk genoeg) is.

Woord van het jaar

In de bujowereld wordt een woord van het jaar al vaker gebruikt. En dat heeft me aan het denken gezet. Ik heb een woord van het jaar ook al een aantal jaar gebruikt en op een of andere manier werkt dit toch. Wanneer je je woord regelmatig herhaald dan bedenkt je hoofd er zelf wel wat bij wat daarbij past. Een woord is niet zo strikt als “ik ga stoppen met roken” of “ik ga 10 kilo afvallen voor de zomer”.

Zelfvertrouwen
Woord van jaar 2018

Falen

Waarbij je bij goede voornemens het gevoel kan hebben dat je hebt gefaald kun je bij een woord van het jaar terugkijken op alles wat je wel gedaan hebt om zoveel mogelijk te leven naar je woord. Zet “ik ga stoppen met roken” of “ik ga afvallen” om naar het woord “GEZOND”. Daar kan stoppen met roken een onderdeel van zijn, maar als je aan het eind van het jaar niet gestopt bent, maar wel bent gaan sporten dan heb je wel geleefd naar je woord van het jaar.

Hoe kom je aan je woord

Soms popt er in je hoofd een woord op waarvan je gelijk denkt, ja, dat is het! Maar als je dat nu niet hebt, probeer dan een rustig moment te pakken door even te gaan zitten of een wandeling te maken (zonder muziek) en bedenk wat je zou willen. En kijk wat voor woord daarbij past.

Mijn woord van het afgelopen jaar en wat ik ermee heb gedaan

Woord van het jaar 2019

Mijn woord van 2019 was versimpelen. Versimpelen van mijn spullen, versimpelen van mijn bullet journal. Terug naar de essentie van de spullen. Alleen houden wat nodig is, houden wat je gebruikt. En heeft het geholpen? Ik ben zeker bezig om mijn huis op te ruimen en alles weg te doen/geven wat niet meer van toepassing is op het leven wat ik nu leef.
Ook ben ik in een proces om zoveel mogelijk apps te verwijderen van mijn telefoon, apps die ik niet gebruikt, of die ik kan combineren.
Ook versimpel ik het gebruik van mijn bullet journal. De manier waarop Ryder Caroll het gebruikt is overzichtelijk en geeft me de rust en overzicht die ik nodig heb.
OK, af en toe probeer ik nog eens een fancy tracker, maar dan alleen voor wat ik wil zien waar ik wat kan verbeteren (of om jullie ideeën te geven). Als ik die verbetering heb doorgevoerd of heb geconstateerd wat er verbeterd moet worden, dan is de tracker niet meer nodig en zo komt het dat ik vaak half ingevulde trackers heb..

Meer dan 1 woord

Heb je niet genoeg aan een woord, het staat je natuurlijk vrij om meerdere woorden te gebruiken. Mooi is dan om ‘alliteratie‘ te gebruiken; de woorden beginnen dan met dezelfde letter. Bijvoorbeeld; Sterk & Simpel, Focus & Familie.
Kom je er in het Nederlands niet helemaal uit, kies dan een andere taal die je kent waar het wel gaat kloppen. Believe & Build

Mijn woorden voor 2021 zijn de woorden: Hygge, Healthy, Happy.
De dingen die ik wil en nodig heb zitten in deze drie woorden verstopt.

Woorden van het jaar 2020
Woorden van het jaar 2020

Op naar een geslaagd 2021

Gebruik jij ook een woord van het jaar ? Welk woord gaat het worden in 2021? Laat het me weten in de comments!
Zoek je inspiratie, geef je dan op voor mijn maillijst en ontvang een lijst met ideeën
(Waarschuwing: Dit gaat niet automatisch, dus je ontvangt niet gelijk deze FREEBEE)

Laat me weten wat je ervan vindt!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.