Alternatieve Manieren om de Cirkel in je Bullet Journal te Gebruiken: Van Reizen tot Levensdoelen

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe je die cirkel in je bullet journal nu eigenlijk moet gebruiken? Het mysterieuze symbool dat in je journal kan zitten, kan een waardevolle aanvulling zijn op je journaling-ervaring. Als je niet weet waar te beginnen, ben je hier aan het juiste adres. Ik deel vijf creatieve manieren om die cirkel in je bullet journal optimaal te benutten. Deze voorbeelden kunnen je ook inspireren om je eigen unieke toepassingen te bedenken (en deel die gerust in de reactie)!

1. De Cirkel van Reizen

Ben je een enthousiaste reiziger? Dan is de cirkel in je bullet journal een uitstekende manier om bij te houden welke landen of plaatsen je hebt bezocht en waar je nog van droomt om naartoe te gaan. Je kunt de steden of locaties waar je naartoe wilt in de ringen noteren. Als je handschrift te groot is voor de cirkel, kun je de nummering van de ringen ergens anders op de pagina overnemen en de bezienswaardigheden erachter schrijven. Wanneer je een bestemming hebt bezocht, kleur je de bijbehorende ring in.

Bullet Journal Cirkel Reizen

2. De Cirkel van Literatuur

Wil je graag meerdere typen boeken lezen en nieuwe categorieën verkennen? Gebruik de buitenste ring van de cirkel om verschillende categorieën te noteren die je wilt ontdekken. Kleur een deel van de ring in nadat je een boek uit die categorie hebt gelezen. Hierdoor krijg je een snel te zien wat voor boeken je graag leest en word je wellicht gestimuleerd om categorieën te gaan lezen die je nog niet eerder hebt overwogen. Als je lid bent van de bibliotheek, heb je toegang tot een schat aan luisterboeken, e-books en natuurlijk papieren boeken.

Bullet Journal Cirkel Boeken

3. De Cirkel van Gezondheid

Het onderhouden van een gezonde levensstijl kan op verschillende manieren gebeuren. In het voorbeeld hieronder heb ik de cirkel verdeeld in vier gebieden: cardio, kracht, flexibiliteit en balans. Bedenk oefeningen voor elk van deze gebieden die je kunnen helpen om je fitheid naar een hoger niveau te tillen. Dit kan variëren van hardlopen en krachttraining tot yoga en balansoefeningen. Geef jezelf doelen voor elk niveau en werk eraan om ze te bereiken.

Voor cardio kan dit bijvoorbeeld zijn:

  • Level 1 – 5 km lopen
  • Level 2 – 10 verdiepingen traplopen (binnen x minuten)
  • Level 3 – 15 high knees
  • Level 4 – 5 min hardlopen
  • Level 5 – 20 mountain climbers
  • Level 6 – 20 min hardlopen
  • Level 7 – 30 jumping jacks
  • Level 8 – 15 minuten hardlopen
  • Level 9 – 30 burpee’s Level 10 – 10 km hardlopen

Kies zo voor elk onderdeel verschillende levels in oefeningen

Bullet Journal Cirkel Fitness

4. De Cirkel van Sparen

Als het gaat om spaardoelen, kan de cirkel ook van pas komen. Verdeel de cirkel in secties om kleine bedragen te sparen voor grotere doelen. Overweeg de gewenste bedragen te delen door 10, zodat elke sectie overeenkomt met 10% van je spaardoel. Stel bijvoorbeeld dat je maandelijks ongeveer 200 euro kunt sparen en je hebt spaardoelen zoals vakantie, studie, kleding, een nieuwe telefoon en een nieuwe computer. Bepaal welk doel prioriteit heeft en vul de bijbehorende sectie als eerste. Zelfs als je niet elke maand alle secties kunt invullen, blijft dit je motiveren om gestaag naar je spaardoelen toe te werken.

Bullet Journal Cirkel Sparen

5. De Cirkel van Onderwijs

De cirkel is ook handig voor educatieve doeleinden. Gebruik deze om je voortgang in je schooljaar of cursus bij te houden, of om aan te geven welke vakken en hoofdstukken je al hebt voltooid. Zo zie je snel wat je nog moet leren en wat je al hebt bereikt. Je kunt de hoofdstukken en onderdelen in de ringen noteren of de nummering ergens anders op een pagina overnemen en ze aanvullen met de bijbehorende onderwerpen. Kleur een sectie in zodra je de stof volledig beheerst.

6. De Cirkel van Leven (Origineel Gebruik)

De levenscirkel verdeelt je leven in acht gebieden: plezier & recreatie, carrière, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, vrienden & familie, omgeving, financiën en romantiek. De ingekleurde secties geven aan in welk stadium van elk gebied je je momenteel bevindt. De gestippelde lijnen geven aan wat je wilt bereiken binnen een bepaalde periode, bijvoorbeeld binnen 3 tot 6 maanden, zoals in mijn bullet journal. Dit gebruik van de cirkel wordt ook beschreven in het boek “Miracle Morning” van Hal Elrod.

De gebieden waar de gestippelde lijn ver af ligt van je ingekleurde lijn, dat zijn de gebieden die je aandacht nodig hebben. Stel doelen om dichter bij je gewenste resultaat te komen.

Conclusie De cirkel in je (MUS) bullet journal biedt talloze mogelijkheden om je leven te organiseren en je doelen te bereiken. Hoe je hem precies wilt gebruiken, is aan jou. Ik ben benieuwd hoe jij deze cirkel gaat toepassen na het lezen van deze ideeën. Laat me jouw creatieve toepassingen weten in de reacties!

Houd er rekening mee dat de voorbeelden fictief zijn. Met name als het om sport gaat, raad ik aan om professioneel advies in te winnen voor schema’s en training.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven