Mijn Perfecte GTD systeem 2023: Notion & Bullet Journal

Inleiding

Mijn perfecte GTD (Getting things done) systeem van is 2023 is een combinatie van digitaal en analoog. GTD is nog steeds de basis van de organisatie van mijn werk/leven. Ik heb een combinatie van Notion en Bullet Journal ontwikkeld die me helpt om efficiënt en effectief te werken. In deze blogpost laat ik je mijn systeem zien, en hoe ik digitaal en analoog combineer.

Mijn perfecte GTD setup

Notion

Notion is een online applicatie die me helpt om alle informatie die ik nodig heb op één plaats te verzamelen. Vooral die van de lange termijn projecten. Ik gebruik het om projecten, taken, kalenders en een deel van mijn notities bij te houden. Het voordeel van Notion (of een ander digitaal systeem) is dat het makkelijk is om alles te labelen, organiseren en te zoeken.

Bullet Journal

De Bullet Journal is het analoge systeem dat me helpt om mijn dagelijkse activiteiten bij te houden. In Notion staat dus de lange termijn plannen en een lijst met alle acties. Mijn Bullet Journal alleen de belangrijkste taken die gedaan moeten worden op de dag in de daily staan. Overzicht over wat er gedaan moet worden in de maand en in een week wordt ook via de Bullet Journal methode gepland.
Omdat de Bullet Journal naast me open ligt, kan ik snel notities maken en ook maak ik gebruik van de rapid logging, korte notities van wat ik doe of denk.

Van Bujo naar Notion en andersom

Het gecombineerde systeem

Door Notion en Bullet Journal te combineren, creëer ik een systeem dat me helpt om effectief te werken en overzicht te houden. Notion helpt me om mijn projecten en taken te organiseren (de lange termijn doelen en taken).

Bullet Journal helpt me om mijn dagelijkse afspraken bij te houden (korte termijn doelen en taken).

De combinatie helpt me om gefocust te blijven. En om altijd en overal beschikking te hebben over iets waarin ik mijn gedachten, notities en taken kan opschrijven.

Tijdens een weekly review worden beide systemen op elkaar afgestemd en aangevuld. De weekly review is een van de belangrijke taken in mijn week

Conclusie

Mijn perfecte GTD-systeem 2023 bestaat uit een combinatie van Notion en Bullet Journal. Notion helpt me om informatie te organiseren en Bullet Journal helpt me om mijn dagelijkse taken bij te houden. Deze combinatie helpt me om effectief en efficiënt te werken, prioriteiten te stellen en mijn werk efficiënt uit te voeren en het overzicht niet te verliezen.
Het geeft me de mogelijkheid om waar ik ook ben, altijd notities te kunnen maken.

1 gedachte over “Mijn Perfecte GTD systeem 2023: Notion & Bullet Journal”

  1. In mijn ervaring maakt het niet eens zoveel uit op welke manier men zijn zaken organiseert, zolang die periodieke review maar worden uitgevoerd. Je hebt gelijk dat dat een van de belangrijkste taken is.
    En tevens een van de lastigste om te plannen :S

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven